Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen programda bir araya geldi.

Düzenlenen programa Belediye Başkanı Çetin’in yanı sıra Trakya Kalkınma Ajansı Başkanı Mahmut Şahin, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve sanayi kuruluşlarının yöneticileri katılım gösterdi.

“BÖLGEMİZİN GELİŞMESİNDE SANAYİNİN ÖNEMLİ BİR PAYI VAR”

Düzenlenen programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yerel seçimlerin akabinde Kapaklı Belediyesinde bir değişimin öncülüğünü yapmaya gayret ediyoruz. Meclis üyelerimiz ve belediye kadrolarımızla birlikte Kapaklı’da geleceğin vizyonunu planlamaya yönelik stratejimizi geliştirmek adına bir çalışma başlattık. Öncelikle bir anket organizasyonu düzenledik. Sahadaki personellerimizle vatandaşımıza gelecekle ilgili beklentileri ve Kapaklı’da neler değişmesi gerektiğini vatandaşımıza soruyoruz. Akabinde kurumlarla alakalı ortak paydaşlarımız var. Onlarla bir çalışma düzenleyeceğiz. Kapaklı’yı Kapaklı yapan, bu şehrin bugüne gelmesine vesile olan sanayicilerimizin oyuna dahil olması için böyle bir organizasyon düşündüm. Bölgemizin gelişmesinde sanayinin önemli bir payı var. “Nasıl bir Kapaklı’yı hayal ediyoruz?”, “Birlikte ne yapabiliriz?” Bunların ilk tohumlarını burada ekelim.” dedi.

“İLÇEMİZİN ÖZEL BİR DURUMU VAR”

Kapaklı’nın hızlı nüfus artışıyla birlikte ortaya ciddi sorunların çıktığını ifade eden Başkan Çetin, “Kapaklı 1986 yılında köy statüsünden belde statüsüne geçti ve belediye kuruldu. O gün Kapaklı’nın nüfusu 2 bin civarındaydı. Bugün itibari ile Kapaklı 120 bin nüfusa dayanmış bir yerleşim yeri. İlçemizin özel bir durumu var. Tekirdağ’da ki 11 ilçe arasında ben Kapaklı’yı hep farklı değerlendiriyorum ve şahsına münhasır bir yer olarak tanımlıyorum. Şehrimizin sorunları hızlı göç ile beraber maalesef istenen boyutta çözülmemiş ve ciddi bağlamda sorunlarımız, sıkıntılarımız oluşmuş. Biz de bunların çözümü noktasında bölgemizin en güçlü beyin gücünün olduğu yer İlçe Milli Eğitim ve sanayi kuruluşlarıdır. Dünya çapında markalar üreten bir bölgede biliyorum ki çok değerli yöneticilerimiz var. Bunlardan genel anlamda da faydalanmak ve gönül esasına dayalı bir çalıştayın içinde aramızda görmek istiyoruz” dedi.

“BİR ÇALIŞMA BAŞLATALIM”

Başkan Çetin konuşmasının devamında, “Sanayideki yöneticilerimizin hiçbiri Kapaklı’da ikamet etmiyor. Belediye personelimizin yarısı Kapaklı’da ikamet ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki öğretmenlerimizin %40’ı Kapaklı’da ikamet etmiyor. Kaymakamlıkta çalışan, banka memurları ve müdürleri Kapaklı’da ikamet etmiyor. Sanayici arkadaşlarıma diyorum ki, biz birlikte burayı oluşturduysak burada bir problem var. Gelin hep beraber bunları çözmek için beyin jimnastiği yapalım. Bir şeylere niyetlenelim ve bunlarla ilgili bir çalışma başlatalım” ifadelerine yer verdi.

“MODERN BİR HASTANEYE KAVUŞACAĞIZ”

Kapaklı’ya yapılacak olan yeni hastane projesinden bahseden Başkan Çetin, “Biz AK Parti Belediye Başkanlığı olarak hükümetimizin desteğini almak için elimizden geleni yapacağız. Yerel anlamda yetersiz bir hizmet var. Ama iktidarında eksik hizmetleri var. Hastaneyle ilgili önemli bir gelişme oldu. Bunu takip ettik ve hastanemizin ihale süreci geldi. Modern bir hastaneye kavuşacağız. Hastanemizi Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yapacak. Kaymakamlık binamız yarım bir noktadaydı. Görüşmelerimiz neticesinde çok yakın bir zamanda inşallah Kaymakamlık binamızı yakın bir zamanda Kapaklı’mıza hizmet olarak sunacağız” dedi.

“ÇOK FAZLA İŞ TALEPLERİ ALIYORUZ”

Kapaklı Belediyesi'ne iş için çok sayıda vatandaşın başvuru yaptığını ifade eden Başkan Çetin, “Bu birlikteliği büyüterek, çoğaltarak hep beraber devam ettirelim ve bir çözüm noktasında yer alalım istiyorum. Çok fazla iş talepleri alıyoruz. Elimizde bu talepler neticesinde oluşturduğumuz bir arşivimiz var. Bu arşivi ihtiyaç duyarsanız sizlerle paylaşmak istiyoruz. İstihdam konusunda size yardımcı olmak istiyoruz. İŞKUR ve Trakya Kalkınma Ajansıyla birlikte bazı ortak çalışmaları yaparak sizlere köprü vazifesi yapmak istiyoruz” dedi.

“İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KAPAKLI’YA GELİYOR”

Kapaklı’nın işlenmeye ve gelişmeye hazır olduğunu belirten Başkan Çetin, “Bir bilgiyi paylaşayım, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Kapaklı’ya geliyor. Kapaklı bir Kapaklı daha olacak. Eğer bu plan başlarken biz imarımızı, altyapımızı, sosyal donatılarımızı iyi planlamazsak Kapaklı yine mega köy olmaya devam eder. Benim naçizane beklentim, beyaz yakalılarında burada ikamet ettiği Kapaklı’ya değer kattığı bir şehri inşa etmek. Bunun içinde sizlerin talep ve beklentilerini değerlendirmek istiyoruz. Biraz önce karanlık bir tablo çizdim ama ancak bölgemizin bir başka potansiyeli daha var. İşlenmeye ve her türlü gelişmeye hazır. Önemli değerleri ve güçleri var” ifadelerine yer verdi.

“SİZ SÖYLEYİN BİZ YAPALIM”

Başkan Çetin, Kapaklı’da ki başarı oranının yüksek olduğunu dile getirerek “Bir hafta önce LGS sonuçları açıklandı ve Türkiye birincisi Kapaklı’dan çıktı. Yaklaşık bir ay önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ‘Kapaklı’nın Enleri’ adı altında bir ödül töreni düzenledi. Oraya katıldım ve göğüsüm kabardı, gözlerim yaşardı. Gurur duydum. Böyle bir topluluktan muazzam değerler çıkmış. Spor dalında Avrupa şampiyonu, satranç dalında Türkiye şampiyonu var. 400’ün üzerinde çok başarılı öğrencimiz var. Hepsine ödüllerimizi İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber takdim ettik. Mesela burada alt yapıdan yetişip Türkiye’de çok güçlü takımlarda profesyonelliğe imza atan genç kardeşlerimiz var. Her şey bizim elimizde. Bu potansiyeli kendi haline bırakırsak, İstanbul’da bazı semtler vardır isimleri kötü anılan, Tekirdağ’ın böyle bir semti oluruz. Ya da hep beraber bir ucundan tutarsak Kapaklı’yı bambaşka bir yere getiririz. 5 yıl boyunca görev yaptığım süre içerisinde 7/24 emrinizdeyim. Sanayi kuruluşlarında neye ihtiyacınız varsa emrinizdeyim ama gelin hep beraber bölgemize bir şeyler katalım. O bir şeyleri siz söyleyin, biz yapalım. Bunun için aranızdayım. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, “Hepinizi kurumum adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncelikle böyle bir programın düzenlenmesinden dolayı belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Programın hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Esen konuşmasının ardından davetlilere Tekirdağ ve Kapaklı’nın nüfus ve iş gücü durumu ile ilgili slayt gösterisini sundu. Program sanayi kuruluşları temsilcilerinin görüş ve önerilerini sunmalarıyla son buldu.