Kapaklı Gazetesi - 4. Tales Matematik Uygulaması’nda dereceye girerek Aydın’a gitmeye hak kazanan Yıldızkent Ortaokulu öğrencileri, final yarışmalarını tamamladı.


Tales Bilim Yayınları tarafından hazırlanan ve çocuklarda yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini hedefleyen uygulama, 9 – 10 Mart tarihlerinde Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu yönetimi tarafından öğrencilerde uygulandı. 125 puan üzerinden 25 soruluk uygulamada okuldan 13 öğrenci dereceye girmeyi ve 11 – 12 Mayıs tarihlerinde Aydın’da yapılan 4. Tales Matematik Uygulaması final aşamasına katılmaya hak kazandı. Yarışma için Aydın’a giden öğrenciler Tales Matematik Müzesi’ni gezmeye hak kazandı.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM HAYATINDA DÖNÜM OLACAK’’

Öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayan Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın, ‘’Okul olarak ilklerin okulu olmaya, okulumuzun adını Kapaklımızın adını en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz için çok farklı bir tecrübe olan bu olimpiyat ve bünyesinde barındırdığı etkinlikler inanıyoruz ki öğrencilerimizin eğitim hayatında dönüm noktalarından birini teşkil edecektir. Bu bağlamda etkinlikte emeği geçen, etkinliğimizin gerçekleşmesinde katkısı olan eğitim sevdalısı, hizmet adamı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e, Müdür yardımcılarım Meryem Aslan ve Muhammet Kale’ye, öğretmenim Mine Uysal Akça’ya ve geleceğin dahileri öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Gerçekleştirilen finallerin sonuçları 30 Mayıs’ta açıklanacak.