Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından beş perde halinde sergilenen  “Dört Harf Bir Kelime Bunun Adı Aile” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin sahne performansı usta oyunculara taş çıkartırken, oyun sonunda izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Şehit Halit Kantarcı Konferans Salonunda düzenlenen tiyatro oyununa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Nevzat Çuvalcıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı, Okul Müdürü Eray Tok, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

AİLENİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Birinci Perdede aile kavramının önemini anlatırken, bir yandan da günümüz aile yapısının durumu ele alındı. İkinci perdede sergilenen oyunda, Maddi değerlerin manevi değerlerin önüne geçmesi, Üçüncü perdede ise öğrencilerin ödevlerini velilere yaptırmasının zararlarına ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekildi.

Günümüzde ebeveyn olmanın zorluklarının işlendiği, 4. Perdenin ardından, son perde de toplumun milli ve manevi değerlerden nasıl uzaklaştığı ve toplumun nasıl yozlaştığı anlatıldı.

 “SAHNEYE SIĞMADILAR”

Tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, emeği geçenlere teşekkür etti. Yüzer, “Fiziken sahneye sığmadıkları gibi ustalıklarıyla ve sanatlarıyla da sahneye sığmadılar. İnşallah daha büyük sahnelerde bu ekibi ve gençleri görmek istiyoruz. Tüm gençlerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiasına çok teşekkür ediyorum.” dedi

“BİZLERİ ONURLANDIRDI”

Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Recep Eray Tok ise konuşmasında, “Göreve başladığımızdan itibaren ilk parolamız her zaman birlik olmak, beraber olmak ve aile olmak. Bizler öğrencilerimize öğretmen olmanın yanında birer abi, birer abla olma görevini, onların bizi abi abla bilmenin, bizlerin de onları kardeş olmayı bilmenin önemini anlattık ve bunu yansıtmaya çalıştık. Geçtiğimiz sene boyunca yaptığımız etkinliklerde kazandığımız başarılarda hamdolsun bunların karşılığını, öğrencilerimiz bizlere verdi ve bizleri onurlandırdı.” Diye konuştu.

Sunumunu Özlem Değirmenci ve Mehmet İşeri’nin yaptığı tiyatro gösterisini Muhammed Halil Kaya, Mehmet İşeri, Murat Karagöz yazdı ve yönetti.

Abdülmüttalip Demiryürek, Serkan Yasir Ünal, Ahmet Kahraman’ın dekorunu hazırladığı oyunda şu isimler sahne aldı:

Tuğba Altun, İpek Alaçam, Selinay Özer, Mazlum Şahin, Gamze Kaya, Şebap Polat, Can Yılmaz, Volkan Ergenbaş, Umutcan  Türkeri, Emir Şahin Kırgız, Mert Tugay, Arda Ecevit, Furkan Aslanbaş, Çağrı Çam, Engincan Tutal, Yeşim Küpçü, Edanur Gök, Zeynep Ural, Selinay Ertan, Rana Sarı, Seher İğneci, Ahmet Şenyer, İpek Ülker, Yonca Aksoy