UNESCO’nun yapmış olduğu araştırmalara göre ülkemiz, ülkeler arası kitap okuma oranında 86'ıncı sırada. Gençlere kitap alışkanlığının eğitim döneminde verildiğini belirten Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar, “Ailece Okuyoruz” isimli projeyi hayata geçirdi. Gençlerin ebeveynleriyle birlikte kitap okumasını amaçlayan projeye, Kapaklı genelindeki birçok okul destek verdi. 

800 ÖĞRENCİYE ULAŞTILAR

Proje; öğrencilerin eğitim öğretimine velilerin de katılımını amaçlarken aynı zamanda ülkemizdeki okuma oranını da arttırmayı hedefliyor. Özellikle Kapaklı’da okuma oranının artmasını hedeflediklerini dile getiren Öğretmen Saçar, projenin uygulandığı merkez okuldan ve ilçedeki diğer okullardan olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getirdi. Yaklaşık 800 öğrenci ve veliye ulaşılan proje, Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu’nun yanı sıra Bahçeağıl Ortaokulu, Yanıkağıl Ortaokulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Kapaklı Gazi Ortaokulu’nda da uygulamaya geçildi.

‘’TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK BİR PROJE’’

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar, ‘’Çocukların aileleriyle birlikte kitap okumaları, kitap okuyarak evde beraberce vakit geçirmeleri her yönüyle özellikle ilçemiz açısından büyük bir olaydır. Sürekli çalışan ve yorgun olduğunu dile getiren velilerin sadece öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılayıp ders konusunda da sadece “Ödevini yaptın mı? , Ders çalış.” gibi cümlelerinden sonra öğrencileriyle birlikte vakit geçirmeleri hem de kitap okumaları çocuğun dünyasında da büyük yankı uyandıracak bir olaydır. Ayrıca bunun bir ilçe projesi olması ilçemiz açısından da kitap okuma konusunda ve ailelerin de bunun içinde yer alması bakımından çok önemlidir. Türkiye’de ses getirebilecek bir projedir.’’ dedi.