Yıldız Kent Ortaokulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK Tarafından İmzalanan “Eğitimde İş Birliği” Kapsamında Bilim Kültürünün Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Amacıyla Bilim Fuarı Yapıldı.

Bilim fuarının açılışını İlçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin NALBANT kurdele keserek yaptılar.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında desteklenen Fuar 26 öğretmen, 70 proje, 20 gösteri deneyi ve 150 öğrencinin katılımıyla düzenledi.

“BUGÜN BİLİMLE DOLU BİR GÜN OLACAK”
Programda açılış konuşmasını Yıldızkent Fen ve Teknoloji öğretmeni Demet AVCILAR yaptı. Avcılar, “Bu gün bilimle dolu bir gün olacak. Daha çocukken başladık yaşadığımız çevreyi merak etmeye, sorular sormaya, yanıtlarını bulmak için uğraşmaya. Çocukken birçoğumuz oyuncağını parçalardı; içinde ne olduğu, nasıl yapıldığını merak ettiği için. Birçoğumuz gökyüzüne bakıp yıldızları, ayı merak etti, belki de uzanıp tutmak istedi usulca.

İnsanoğlu doğumundan ölümüne kadar, hep bir merak içindeydi, yaşadığı çevreyi keşfetmek, anlamlandırmak adına Einstein şöyle der: Hayal gücü bir şeydir, sizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. Zekânın gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil bu yüzden hayal gücünün hantallaşmasına izin vermeyin

Bizler YILDIZKENT ORTAOKULU öğretmenleri ve öğrencileri olarak, geleceğe bilgi dolu emin adımlarla yürümek için yıl boyunca merak ettiğimiz konularda araştırmalar yaparak kendi bilimsel adımlarını attık. Ve şimdi bu heyecanımızı, hazırlamış olduğumuz bilim fuarımızda sizlerle paylaşacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 80 proje ve gösteri deneyinden oluşan.

Bu güzel ve anlamlı yolculukta bizden desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Levent AKIN’A, emeği geçen tüm öğrenci ve velilerimize projelere danışmanlık görevi yürüten tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

26 ÖĞRETMEN & 150 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI
Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu TÜBİTAK BİLİM FUARI açılış hazırlıkları aşamasında 70 proje yarışırken, projede 26 danışman öğretmen, 150 öğrenci görev alırken 3 gün açık kalacak olan TÜBİTAK BİLİM FUARI sonucunda dereceye giren projeler TÜBİTAK araştırma merkezine gönderilerek değerlendirilmeye tabi tutulacak.

TÜBİTAK destekli Kapaklı Yıldız kent Ortaokulu Bilim Fuarına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ, İlçe Milli eğitim Müdürü Tahsin NALBANT, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Yıldız kent ortaokulu okul aile birliği başkanı iş adamı Erol BUZ okul müdürleri ve öğrenci velileri katılarak destek verdiler.

Fuarın ikinci gününde ise Ak Parti Tekirdağ Milletvekili adayları Ahmet Üzgün, Metin Akgün ve Ak Parti Kapaklı İlçe teşkilatı yönetimi fuarı ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerden fuar hakkında bilgiler aldılar.

TÜBİTAK YALITIM DENEYİ
Yıldız kent TÜBİTAK Bilim fuarında proje ve deneylerden biri olan Yalıtım deneyi ‘’ Isı yalıtımı; sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla, konutların içerisine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemdir. Bizim bu deneydeki amacımız ısı yalıtımının önemidir, başlıca yalıtım malzemeleri silikon yünü, taş yünü, cam yünü, strafor, vb. Deneyde bizim evimiz için kullandığımız malzeme, boş sürpriz yumurtalardır. Bunu kullanmamızın amacı havanın iyi bir ısı iletkeni olmamasıdır. Sürpriz yumurtaların içinde de hava olduğu için yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir.’’

bilimfuari ak-parti-fuar fuar-gazete