Kapaklı Gazetesi - Türkiye genelinde 15 Şubat'ta başlayan yüz yüze eğitim, Tekirdağ'da yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gün gecikmeli olarak 17 Şubat Çarşamba günü başladı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, aylar sonra okullarında ders görmenin sevinci yaşayan öğrencileri ziyaret etti.

'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu'nda belirtilen esaslar çerçevesinde sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde düzenlemeler gerçekleştirildi. Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturularak maske, mesafe ve hijyen kuralları uygulanacak.

VALİ, SATRANÇ TAKIMI HEDİYE ETTİ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa İlçesi Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Milliği Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erdoğan ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç 17 Şubat Çarşamba günü eğitime başlayan Kumbağ İlkokulunu ziyaret etti. Vali Yıldırım, başarı dilediği öğrencilerle sohbet etti ve satranç takımı hediye etti. Öğrencilerin çok sevdiği okullarına kavuştuğunu belirten Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Herkesin temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmesi gerekiyor. Tedbirlerle bu salgından kurtulacağız inşallah. Bugünden itibaren öğrencilerimiz de tedbirlere uyararak eğitime başladı. Öğrencilerimiz için güzel bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum." dedi.