Kapaklı'da eğitim veren 8 okulda öğrencilerle buluşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı İbrahim Çetintaş ve gazilerimiz, öğrencilere Kıbrıs Barış Harekatı hakkında bilgiler verdi. Gerçekleştirilen söyleşilerde öğrenciler döneme dair akıllarına takılan soruları gazilerimize yöneltirken, tarihi canlı tanıklarına büyük ilgi gösterdi.

8 OKULDA SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan söyleşiler hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı İbrahim Çetintaş, ''Gençlerimize yalnız yaşadıklarımızı değil, tarihimizi de anlatıyoruz. Bugüne dek Karanfil Anaokulu, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu, Yıldızkent Ortaokulu, Sanayiciler Ortaokulu, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu, Bahçeağıl İlkokulu, Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu ve Gazi İlkokulu'nda öğrencilerimiz ile buluştuk. Bizleri davet eden tüm okullarımıza giderek bildiklerimizi aktarmaya devam edeceğiz.'' dedi.

''ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLERE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR''

Her gittikleri okulda öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılaştıklarını dile getiren Başkan Çetintaş, ''Kıbrıs Barış Harekatı ülkemiz ve hatta Kıbrıs Türkleri için çok büyük önem taşıyan bir harekattır. Bilindiği üzere o yıllarda Kıbrıs'ta bulunan Rumların zulmüne uğrayan Türkler için bir umut olarak oraya gittik ve onlara bir bayrak kazandırdık. Şanlı tarihimizin gururlu bir mücadelesi olan bu harekatı genç öğrencilerimize aktarmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz de bu harekata tanıklık etmiş, içinde bulunmuş olan bizlere büyük bir ilgi gösteriyor. Tüm okul yöneticilerimize ve öğrencilerimize bu ilgiden dolayı teşekkür ederiz.'' ifadelerini kullandı.