Yıldızkent Ortaokulu tarafından, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında anlamlı bir proje gerçekleştirildi. ‘’Sevgimizi paylaşıyoruz’’ sloganı ile yola çıkılan projede türlü etkinliklerle Lösemi hastalığı için toplumsal farkındalık oluşturulurken, kermes ve yardım toplanarak LÖSEV’e bağış gerçekleştirilecek.

Yıldızkent Ortaokulu yönetimi, ‘’İyilik, Yardımseverlik ve İşbirliği’’ değerlerini öğrencilere benimsetmek amacıyla anlamlı bir toplumsal farkındalık projesine imza attı. Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar tarafından düzenlenen ve Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü ile LÖSEV işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, 2 Kasım Cuma günü saat 11:00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda LÖSEV Standı’nın açılışı gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan stand açılışında ise farkındalık oluşturmak adına maske takma etkinliği yapılacak.

KERMES DÜZENLENECEK

Proje kapsamında hafta boyunca lösemili çocuklar ve aileleri tarafından yapılan ürünler LÖSEV stadında alıcı bulacak. Kapaklı Belediye Meydanı ve ortaokullarda hafta boyunca sürecek etkinlikten elde edilen gelir ise LÖSEV’e bağışlanacak.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Lösemili çocuklar ve aileleri için gerçekleştirilen projede öğrencilere sorumluluk bilincinin aşılanması hedeflenirken, aynı zamanda birçok öğrenci proje sürecinde yer alacak. Sosyal sorumluluk anlamında öğrencilere deneyim kazandırmak için hazırlanan etkinlikler süresince; lösev hakkında sunumlar gerçekleştirilecek, broşürler dağıtılacak ve onların da sosyal sorumluluk üstlenmeleri istenecek. 

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI OLACAKLAR

Ayrıca etkinliklerde lösemili çocuklar için ortaokulu öğrencilerinin yazacağı şiirler, yazılar; yapılacak resimler ve çekilecek videolar moral olması için lösemili çocuklara ulaştırılacak. LÖSEV’in resmi web sitesinde de yayınlanacak olan eserler ile hem lösemi hastalığına dikkat çekilmesi, hem de lösemili çocuklar için umut ışığı oluşturulması bekleniyor