Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar’ın gerçekleştirdiği proje kapsamında, Yıldızkent Ortaokulu 5/G, 5/H, 5/I sınıfı öğrencileri sıra sıra diğer sınıf arkadaşlarına ders anlattı.

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu, ilginç bir projeye imza attı. Okulun Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar tarafından hazırlanan projeye göre, 5. Sınıf öğrencileri kendi aralarında belirlediği yedişerli gruplarla, her ay sıra sıra sınıftaki diğer arkadaşlarına bir öğretmen edasıyla ders anlattı. Çocuklara sahne deneyimi ve bir farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen projede, her öğrenci 10 dakikalığına ders anlatmak için sınıf öğretmeni oldu.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ İLE EMPATİ KURABİLECEKLER

Gerçekleştirilen proje kapsamında; her ay bir grup olacak şekilde, ayda iki ders saatinde önceden belirlenen konularda öğrencilerden sınıfta öğretmenlik yapmaları isteniyor. En fazla 7 kişiden oluşan gruplara bölünmüş öğrencilerin her birinden on dakikalığına ders anlatması isteniyor. Her ay sırası gelen gruptaki öğrenciler konuları anlatırken, sahne deneyimi, topluluk karşısında konuşma deneyimleri yaşayacaklar. Aynı zamanda o ay işlenen konuları eğlenceli ve çok daha ilgili şekilde tekrar ederlerken öğretmenlik mesleğiyle ilgili de empati kurabilecekler.