Kapaklı Gazetesi - TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu (TYK) ve Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde; anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde “E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası” düzenlenecek.

Müracaatların 15 Kasım tarihine kadar devam edeceği kampanya kapsamında TYK yetki kategorilerindeki atıklar kabul edilecek; her okulda kampanya ve atıkların toplanmasından sorumlu bir öğretmen seçilecek. Kampanyaya katılım hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer, “Kampanya başvuru sürecinde http://basvuru.tyk.org.tr ve www.tyk.org.tr adreslerinde kampanyaya ait afiş yer alacaktır.  Web sitesi üzerindeki ilgili alandan indirilebilecek olan afiş, okul yetkilisi tarafından öğrencilerin görebileceği alanlara asılmalıdır. Kampanyaya katılmak için tutanak karşılığında toplama materyali dağıtımı yapılarak düzenli toplama sağlanması gerektiğinden katılım sağlayacak okulların materyal talebinde bulunması önemle rica olunur.” dedi.

SON TARİH 15 KASIM

Kampanya süresince öğrencilerde e-atık farkındalığı oluşturmak amacıyla “TÜBİSAD E-Atık Eğitim Kılavuzu” içerisinde bulunan haftalık etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydeden yetkililer, öğrencilere kampanya kapsamında toplanacak olan e-atıklar hakkında da bilgi verileceğini belirtti. Kampanyaya başvuru için son tarihin 15 Kasım olduğunu belirten yetkililer, “25 Kasım’da okullarda e-atık toplama süreci başlayacak ve 2 Mart 2020’de sona erecek. 2 Mart 2020 – 8 Mayıs 2020 tarihleri arasında da okullardan atıklar toplanacak. Kampanyanın sonuçları 17 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak” ifadelerini kullandı.