Kapaklı Gazetesi - Özel Başakşehir Okulları bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdikleri Bilim – Kültür – Sanat ve Spor Şenliği’nde, farklı sınıflardan öğrencilerin hazırladığı 100’ün üzerinde eseri sergiledi.

Özel Başakşehir Okulları 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılının son haftalarına yaklaştığımız şu günlerde, bir Bilim – Kültür – Sanat ve Spor Şenliği düzenleyerek öğrencilerin yıl boyunca hazırlamış olduğu projeleri görücüye çıkardı. Öğrencilerin yalnızca teknolojik ve fizik gibi alanlarda değil, sanatsal eserlerinin de yer bulduğu şenliğe katılım yoğun oldu. 100’ün üzerinde eserin bulunduğu şenlik, velilerden ve diğer katılımcılardan tam not aldı.

‘’YAŞAM ANCAK BİLİM VE FENLE OLUR’’

Şenliğin açılış konuşmasını Özel Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş gerçekleştirdi. Konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yaparak başlayan Demirbaş, ‘’Gazi Mustafa Kemal’in şu sözleriyle başlamak istiyorum. ‘Gözlerimizi kapayıp, yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içerisine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine gelişmiş, uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanında üzerinde yaşayacağız. Bu yaşam ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve Fen nerede ise oradan alacağız ve ulusumuzun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yoktur.’’ Diye konuştu.

“TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK ZORUNDAYIZ”

Ülke olarak gelişmemiz ve kalkınmamız için dünya üzerindeki gelişmelere ayak uydurulması gerektiğini dile getiren Demirbaş, “Dünya üzerinde birçok teknolojik yenilik oluyor. Bu nedenle bizler de bu teknolojik gelişimeleri takip etmek zorundayız. Yapay zeka, ve daha fazlası bunun dışında doğayı keşfetmemiz gerekiyor.  Charles Darwin’e göre, 'Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuktur. Tavuk toplum; önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtaların alındığının farkında bile olmaz.” İfadelerini kullandı.

“DAHA İYİ OLMAK İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞMALIYIZ”

Ülkemizde yetişen çok değerli bilim insanları olduğunu dile getiren Demirbaş, “Ülkemizde Aziz Sancar gibi Nobel ödülü almış bir kişilik var. Bizler de başarabiliriz. Daha iyi olmak için sürekli çalışmalıyız. Aziz Sancar’ın deyimi ile ‘Bütün enerjinizi işinize verin. Bilim öğrenmeye çalışın. Günlük dedikodular ile uğraşmayın. Bu memlekete hizmet için bilim lazım.’ Bizde bu doğrultuda ilerleyerek öğrencilerimize bilimin ışığında kendisini sürekli geliştiren geniş kadromuz ile eğitim veriyoruz. Bu anlamda tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimiz sunuyorum. Ayrıca bizlerden desteklerini bir an olsun esirgemeyen değerli velilerimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

PROJELERİ BEĞENİ TOPLADI

Müdür Demirbaş’ın konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından tertip edilen Keloğlan ve Annesi isimli gösteri sergilendi. Akabinde 2/A sınıfından Ela Ceylan’ın piyano dinletisi ile kulakların pası alınırken, şenlik gösterileri 2. Sınıf öğrencilerinin modern dans gösterileri ile son buldu. Gösterilerin ardından kurdele kesim töreni ile Bilim – Kültür – Sanat ve Spor Şenliği’nin açılışı gerçekleştirildi. Velilerle birlikte standları gezen Müdür Demirbaş, bizzat öğrencilerin ağzından projelerini dinledi. Projelerini anlatan öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunurken, şenlikte sergilenen Casus Ayna, Sütte Ebru, İletken Kalem Ucu ve Ayakla Piyano gibi projeler büyük ilgi gördü.