Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy’de eğitim veren Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu tarafından gerçekleştirilen projede, 30 öğrenci yetişkinlerle beraber kitap okudu. Öğrencilerin okuma alışkanlığını arttırmak için gerçekleştiren proje, yetişkinlere de örnek oldu.

Çerkezköy Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, örnek bir projeye imza attı. Eğitimde iyi örnekler kapsamında farklı ortamlarda okuma faaliyeti gerçekleştiren öğrenciler, yetişkinlerle birlikte okuma alışkanlığını arttırmak için bir etkinlik gerçekleştirdi. Farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilen projede; 30 öğrenci, 2 gözetmen öğretmenle birlikte Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Evreşe Kıraathanesi’ne giderek oradaki vatandaşlarla birlikte okuma etkinliği gerçekleştirildi.

‘’OKUMAYI HAYATLARININ MERKEZİNE KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Okul Müdürü Ercan Küçük, ‘’Ülke olarak çok az kitap okuyan bir insan profiline sahibiz. UNESCO verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada. Yoksul Afrika ülkeleri ile aynı konumda olduğumuz görülmektedir. Ülkemizde yetişkinlerin kitap okuma oranı çok düşük olduğundan yetişkinlerin çocuklara kitap okumada rol model olması gerekirken yetişkinleri kitap okumaya yöneltmek için öğrencilerimizi yetişkinlere rol model yapmaya çalışıyoruz. Kitap okumayan sadece bulunduğu yeri görür. Az kitap okuyan çevresini görür. Çok kitap okuyan her şeyi ve her yeri görür düşüncesiyle hareket ederek ufku geniş kitleler yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri televizyon ve internet bağımlılığından kurtarıp okuyan, eleştiren, gelişen ve kendini yenileyen kitleler olması için kitap okumayı hayatlarının merkezine koymaya çalışıyoruz. Bunun için her kişinin günde en az yarım saat kitap okumayı alışkanlık haline getirmesinden yanayız. Bu amaçlarla kitap okuma  faaliyetlerimize farklı yerlerde devam edeceğiz.’’ dedi.