Kapaklı Gazetesi - Ebru Sanatçısı Metin Gökdeniz, Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencileri ile buluşarak Ebru Sanatı hakkında bilgiler verdi. 

Kapaklı Gazi İlkokulu Unesco tarafından Türk kültürel mirası kabul edilen Ebru Sanatını öğrencilerine daha yakından tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Şennur Güneş organizatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, Ebru Sanatçısı Metin Gökdeniz öğrencilerle buluştu. İki gün boyunca öğrencilere sanatının inceliklerini anlatan Gökdeniz, merak edilen sorulara da yanıtlar verdi. 

DANIŞMAZ DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Uygulamalara Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da katıldı. Ebru Sanatçısı Sayın Metin Gökdeniz’den çalışmaları hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Danışmaz, Ebru sanatının öğrenciler için önemli bir meziyet olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Danışmaz’a, proje sorumlusu Öğretmen Şennur Güneş’in yaptığı ebru çalışması ve Metin Gökdeniz’in yaptığı taş boyama Türk Bayrağı hediye edildi. 

‘’BU SANAT TÜRLERİ UNUTTURULMAMALI’’

2 günlük proje hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Gazi İlkokulu Okul Müdürü Erdal Öztürk, “Kültürümüze ait olan Ebru Sanatı, kuşaktan kuşağa aktarılmalı ve sürdürülmeli. Ayrıca kültürümüze mal olmuş tüm sanat türlerinin unutturulmaması gerekiyor.’’ dedi.