Okul öğrencileri gördükleri derslerin konularına göre ÇOSB firmalarında teknik inceleme gezileri ve eğitimleri düzenliyor. Öğrenciler, okulda teorik ve pratik olarak öğrendiklerini, gittikleri fabrikalarda pratik ve uygulamalı olarak da tekrar etme imkânına sahip oluyor.

30 FİRMADA MESLEK HAYATINA HAZIRLANDILAR

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısında yaklaşık 30 firmaya ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, gittikleri fabrikalarda uygulamalı eğitimlerle öğrendiklerini pekiştirdi. Bony Tekstil, Bross Testil, Hema Endüstri, Vastaş, Özcanlar Tekstil, Paksel Kimya, Poşetsan Ambalaj, Mussan İplik, Sanifoam Sünger, Almoda Tekstil, Özen Mensucat, Samet Kalın, YMS Makine, ELK Motor, Ordu Tekstil, ÇOSB Şalt Enerji Sahası, BSH Ev Aletleri, Tulipack Ambalaj, Arçelik, Elektromag, Sintaş, ÇOSB Scada Odası, Uğur Tekstil, Deva İlaç, Pharmactive İlaç, Altınyıldız ve MGT Filtre gibi firmalarda türlü eğitimler alan öğrenciler, uygulamalı eğitimleri ile meslek hayatına hazırlandı.

40 DERSLİK İLE EĞİTİM HAYATINA DEVAM EDİYOR

ÇOSB tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında açılan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 860 öğrencisi ile eğitimine devam ediyor. Okulun, Endüstriyel Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Tekstil Teknolojileri, Kimya Teknolojileri ve Makine Teknolojileri olmak üzere 5 alan bulunmakta. Kolej seviyesinde dört yıl eğitim veren okulda 40 derslik mevcut. Okulda; Endüstriyel Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Tekstil Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Kimya Teknolojileri Atölyeleri ve Laboratuvarları, Biyoloji, Fizik ve Kimya Laboratuvarı, 300 kişi kapasiteli Konferans Salonu, Kütüphane, Okuma Salonu, Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu, Açık Futbol ve Basket Sahaları, Öğrenci Meclis Odası, Kafeterya, Yemekhane, Veli Görüşme Salonu, Mescit bulunuyor.