Kapaklı Gazetesi - COVID-19 tedbirlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak isteyen Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında ödüllü resim ve afiş yarışması düzenliyor. Ayrıcalıklı hissetmek istiyorsan olabilirsiniz. 4 Ocak 2021’e kadar katılımların süreceği yarışmada öğrenciler, e-mail yoluyla çalışmalarını gönderebilecek.

KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya tüm ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri katılabilir. İlkokul 1-2 ve 3-4. Sınıflar ayrı ayrı değerlendirilecek ve ödüllendirilecek. İlkokul ve Ortaokullar “resim”, Ortaöğretim okulları “afiş” yarışmasına katılacak. İlkokul ve Ortaokullar için resimler 25 x 35 cm resim kâğıdına pastel boya, sulu boya veya guaj boya vb. teknikler kullanılacak. Ortaöğretim için 35 x 50 cm resim kağıdına pastel boya, sulu boya, kolaj veya guaj boya vb. teknikler kullanılacak. Her öğrenci yalnızca 1 eser ile katılabilir. Gönderilecek eser [email protected] adresine jpg formatında yollanacak. Elektronik postanın açıklama kısmına öğrencinin adı soyadı, okulu, ilçesi, sınıfı ve iletişim bilgileri(telefon numarası) yazılacak.

ÖDÜL VERİLECEK

Seçici kurulda Görsel Sanatlar Öğretmenleri Mustafa Kırmızı, Orhan Veli Solcan ve Emin Sevim yer alıyor. İlkokullar, Ortaokul öğrencileri ve ortaöğretim öğrencilerinden dereceye giren öğrencilere “Başarı belgesi”, dereceye giremeyen ancak sergilenmeye değer bulunan eserlere “Mansiyon” verilecek. Ayrıca kazanan öğrencilere sürpriz hediyeler verilecek.