18 Ocak Cuma günü 2018 -2019 eğitim öğretim yılının birinci döneminin son ziliyle birlikte Kapaklı’da 23 bine yakın öğrenci karne aldı. Karne törenlerinde anlamlı bir etkinliğe imza atan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, ahşaptan yapılmış 40 kuş yuvasını ağaçlara astı. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle düzenlenen programda kendilerine hediye edilen ahşap kuş yuvalarını asan öğrenciler, doğal yaşamın korunması konusuna dikkat çekti.

‘’FARKLI BİR UYGULAMA YAPMAK İSTEDİK’’

Düzenlenen anlamlı karne töreninde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Şube Müdürleri de yer aldı. Öğrencilerde merhamet ve sevgi duygusunu aşılamak için bu etkinliği tertiplediklerini belirten Müdür Danışmaz, "2018-2019 eğitim öğretim yılının 1. dönem karne töreni için farklı bir uygulama yapmak istedik. Değerler eğitimi kapsamında Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde karneleri verirken karne hediyesi olarak kuş yuvaları yaptırdık." dedi.

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Şube Müdürleri Mehmet Sıddık Aslan, Sait Beydoğan ve Nevzat Çuvalcıoğlu ile Kapaklı MTAL Okul Müdürü Cengiz Vural tarafından öğrencilere karneleri takdim edilerek program noktalandı.