Gençler arasında kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir proje hazırlayan Genç Memur-Sen ve Memur-Sen, Türkiye genelinde bir proje başlattı. Tekirdağ İl Koordinatörü ve aynı zamanda Kapaklı Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Erkin Saçar tarafından ilimizde de uygulanacak olan proje kapsamında, seçilen kitaplar arasında okuma yaparak en iyi kompozisyonu yazan öğrencilere gram altın hediye verilecek. 

ÖĞRENCİLERİN YAZARLIK YETENEĞİNİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

Genç Memur-Sen Tekirdağ İl Kurulu olarak belirlenen 3 kitap arasında; 10 kişilik öğrenci grubu ve 1 danışman öğretmen kontrolünde okuma gerçekleştirecek olan ekipler, fikir alışverişinde bulunacak. Öğrencilerin yazarlık yeteneği de güçlendirmeyi hedef alan projede, okuma yapan öğrenciler kitapların konularını ele alarak bir kompozisyon oluşturacak. 15 Nisan'a kadar tamamlanması beklenen projede, her okul her eser için 3 kompozisyon gönderebilecek.

3 ESER BELİRLENDİ

Genç nesle kaliteli okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen Genç Memur-Sen Tekirdağ İl Kurulu; il genelinde yapılacak yarışmada Cengiz Aytmatov’un Gün Olur Asra Bedel adlı eseri, Necip Fazıl Kısakürek’in Çöle İnen Nur kitabı ve Kemal Tahir tarafından kaleme alınan Esir Şehrin İnsanları isimli eserlerin okunmasını uygun gördü. 

KAPAKLI’DAN 60 ÖĞRENCİ KATILACAK

Tekirdağ genelinde 11 ilçede başlatılan projeye, Kapaklı Anadolu Lisesinden 20, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesinden 10, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinden 10, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 20 öğrenci katıldı. 

BİRİNCİLERE GRAM ALTIN

Öğrencileri okuma – yazma alışkanlığı kazandırmak için düzenlenen yarışma sonunda, her kitap için ilçe birincileri gram altınla ödüllendirecek. Kapaklı Genç Memur-Sen yönetimi tarafından takdim edilecek ödüllerin yanı sıra, il genelinde de başarıyı yakalayan öğrenciler ayrıca ödüllere sahip olacak.