İlçedeki öğrencilerin daha iyi koşullarda, nitelikli bir eğitim alması için eğitim seferberliği başlatan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Eğitim İçin El Ele’ sloganı ile yola çıktı. Mesleki ve Teknik Eğitimde Sektör İşbirliği, hayırsever desteği ile sportif alanların ve sınıf donatılarının arttırılması, öğrencilere kaliteli bir eğitim ortamı sunmak ve etkinliklerle öğrencilerde farkındalık oluşturmak gibi birçok faaliyeti içinde bulunduran proje, Kapaklı’nın eğitimdeki seviyesini üst sıralara taşımayı hedefliyor.

‘’AVRUPA BİRLİĞİ’NE PROJELER HAZIRLADIK’’

Gerçekleştirilen proje kapsamında bugüne değin yapılan faaliyetleri açıklayan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’2 Avrupa Birliği Projesi hazırlayarak öğrencilerimizi Çekya ve Almanya’ya gönderdik. Ayrıca ilçemizde ilk defa Proje Ekibi oluşturuldu ve bu ekip tarafından hazırlanan Yerli ve Milli Projemiz ile 12 bin insanımıza ulaştık. 7 Bölgemizi 7 Okulumuzda Türkiye’de ilk defa farklı formatta tanıttık.’’ dedi.

‘’OSB’DEKİ FABRİKALAR İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALADIK’’

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile çeşitli protokoller imzaladıklarını ve OSB’nin de eğitimde önemli bir rol oynadığını dile getiren Müdür Danışmaz, ‘’Eğitimde İşbirliği Protokolleri hazırlayarak OSB fabrikaları ile temaslarımız sonucu bin 800 öğrencimize kışlık kıyafet yardımı yaptık. Ağrı, Şanlıurfa ve Erzurum’daki okullar ile Kardeş Okul Projeleri kapsamında yardım kampanyaları düzenledik. Yine OSB’deki fabrikalar ile İşbirliği Protokolleri imzalayarak öğretmenlerimize BSH fabrikasında STEM Kodlama eğitimi veriyoruz. Ayrıca Arçelik fabrikası ile Mesleki Eğitim protokolü imzaladık.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BİR Z KÜTÜPHANESİ DAHA GELİYOR’’

Hayırsever yardımları ile Kapaklı’da birçok okulun sınıflarını yenilediklerini dile getiren Müdür Danışmaz, ‘’İlçemiz ve bölgedeki hayırseverler ile yaptığımız görüşmeler sonucu; Cumhuriyet İlkokulu’nda 10 sınıf, Gazi İlkokulu’nda 2 sınıf ve İsmet İnönü İlköğretim Okulu’nda da 2 sınıf olmak üzere toplam 14 sınıfımızı yeniledik. Ayrıca Gazi İlköğretim Okulu’na bir özel eğitim sınıfı da kazandırdık. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde bulunan Kapaklı Anadolu Lisesi’nde bir Z-Kütüphanesi açılışı gerçekleştirdik. Böyle kapsamlı ve donanımlı bir kütüphaneden mümkünse ilçemizdeki her okula yapmak istiyoruz. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda da Z – Kütüphanesi çalışmalarımız sürüyor.’’ Diye konuştu.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONALARINDA DERECELER KAZANDI’’

Düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde, ilçe genelindeki öğrencileri farklı branşlardaki yarışmalara hazırladıklarını da dile getiren Müdür Danışmaz, ‘’İl çapında birçok branşta yapılan yarışmalarda öğrencilerimiz dereceler elde etti. Hatta içlerinden Avrupa şampiyonalarında dereceler elde edenler de oldu. Onları bir kez daha kutluyorum. Yine geçtiğimiz günlerde 2023 Eğitim Vizyon Çalıştayı’nı tamamladık. Bünyemizde birçok seminer yapıldı ve yoğun göç alan mahallelerimizin eğitim alanı sorunlarının çözümü İçin çalışma başlatıldı.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’ÜÇÜNCÜ OKUL İNŞAATIMIZ YOLDA’’

Kapaklı’da 2 okul inşaatının sürdüğünü ve üçüncüsünün de yolda olduğunu müjdeleyen Danışmaz, şunları söyledi; ‘’Tekli Eğitime geçiş ile ilgili planlama yapıldı. Uzun süredir ilçemizde eğitim kalitesini düşüren bu ikili eğitimden inşallah kurtulacağız. Kapaklı’da ilk defa tüm ilçe eğitim ortamlarını gösteren harita oluşturuldu ve okullarımızın tamir-tadilat işleri yapıldı. İbni -Sina İlkokulu Konferans Salonu, Gazi İlkokulu Zeka Oyunları Sınıfı ve Gazi İlkokulu Müzik Sınıfımız yenilendi. Kısa süre sonra Yıldızkent bölgesinde 2 adet okul inşaatı başlıyor. 24+21 derslik kapasitesine sahip 3. Okul inşaatımız ise yolda. Hazırlıklarımız son hız sürüyor çok önemli projeleri yakında açıklayacağız.’’

‘’BİRÇOK İŞİ BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM’’

‘Eğitim İçin El Ele’ projesinin ilçemiz için önemli olduğuna değinen Müdür Danışmaz, son olarak şu ifadelere yer verdi; ‘’Bu yalnızca bir proje değil, bir eğitim seferberliği. Kapaklı’da eğitimin geri kalmasını ve çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını engelleyecek her türlü faktörü ortadan kaldıracağız. Amacımız ilçemizdeki eğitim oranının bölgemizde, hatta Türkiye’de ilk sıralara girmesidir. Bu konuda bir ekip halinde hareket edeceğiz. Böyle kapsamlı bir proje ile daha birçok işi başaracağımıza inanıyorum. Kapaklı’nın eğitim geleceği bu projede.’’ Dedi.