Kardeş Okul projesi dolayısıyla yardım elini Ağrı’daki bir ilkokula uzatan Kapaklı Sanayiciler İlköğretim Okulu, 100 koli kırtasiye ve yardım malzemesini Doğubayazıt ilçesinde bulunan Dolaklı İlkokulu’na gönderdi. ‘Orada Bir Köy Var Uzakta’ sloganıyla yola çıkılan projeye, Kapaklı Belediye Ortaokulu Özel Öğretim Sınıfı öğrencileri de elleriyle ördükleri atkıları vererek destek sağladı.

‘’SEVGİ BAĞI ÖRMEK İÇİN BURADAYIZ’’

Gerçekleştirilen yardım kampanyası için toplanan malzemeler, Kapaklı Sanayiciler İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle yollandı. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende, günün konuşmasını yapmak üzere Sanayiciler İlköğretim Okulu Müdürü Alpay Arı kürsüdeki yerini aldı. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Arı, ‘’Bu soğuk günde içimizi ısıtan bu projenin, son noktasını koymak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 2017 Aralık ayında da Sanayiciler İlkokulu olarak Şırnak ilimizin Silopi ilçesindeki bir okula sevgi elimizi uzatmıştık. Bugün ise Sanayiciler İlkokulu olarak Ağrı ilimizin Doğubayazıt ilçesindeki bir okula yardımcı oluyoruz. Bu okulun benim için ayrı bir önemi var, çünkü Dolaklı Köyü İlkokulu öğretmenlik mesleğine başladığım ilk okuldur. Bugün bir sevgi bağı örmek için buradayız.’’ dedi.

‘’NEREDE GARİP VARSA YARDIMINA KOŞMUŞ BİR MİLLETİN TORUNLARIYIZ’’

Ardından yardımlaşma bilincini pekiştirmek için tarihsel örnekler veren Müdür Arı, ‘’Bizler tarihi beraberlik örnekleri ile, dayanışma ve yardımlaşma hikayeleri ile dolu olan bir milletiz. 1845 – 1850 yıllarında Avrupa’yı büyük bir kıtlık sarmıştı. Bu kıtlıktan etkilenen ülkelerden biri de İrlanda Devleti idi. İrlanda’yı öyle bir kıtlık sarmıştı ki, vatandaşlar açlıktan ölüyordu. Durumu öğrenen Osmanlı, İrlanda devletine gönderilmek üzere büyük bir para ve altın bağışında bulundu. Tabi bu yardımın İrlanda’ya ulaşmasını istemeyen bazı devletler, buna engel olmak için büyük çaba sarfetti. Bunu fark eden Osmanlı, maddi yardımın büyük bir kısmını erzak yardımına dönüştürdü. Erzaklar gemilere yüklendi ve deniz yolu ile İrlanda’ya gönderilmek üzere yola çıktı. Gemiler İrlanda’nın liman şehrine yanaşarak İrlanda halkına erzak dağıttı. İrlanda, Osmanlı’nın bu yardımları ile kendine gelerek ayağa kalktı. İrlanda halkı, Osmanlı’nın bu yardımını ömürleri boyunca unutmadılar. Öyle ki İrlanda Devleti’nin liman şehri olan Drogheda'nın armasında hala ay yıldızımız bulunmaktadır. İşte biz sadece kendi milletine değil, nerede bir garip varsa onların göğüslerine ay yıldızımızı vurmuş bir milletin torunlarıyız. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’BU PROJEDE BULUNMAK BENİM İÇİN GURURDUR’’

Müdür Arı’nın ardından Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz konuşma gerçekleştirdi. Anlamlı projede emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Danışmaz, şunları söyledi; ‘’Bugün burada olmak istedim. Bütün programlarımı aksatarak sizlerle birlikte olmalıydım. Hepinizi burada gerçekleştirmiş olduğunuz yardımlarınızdan dolayı kutluyorum. Aslında söylenecek çok bir şey yok, bu altın bir projedir. İlk duyduğumda o bölgenin ilçe milli eğitim müdürü ile temasa geçtim. Orada gerçekten çok ihtiyacı olan okullarımız mevcut. Yardımın gideceği okul da dahil olmak üzere, proje hakkında çok fazla bilgi topladım. Bu anlamlı projeden dolayı hepinizi ayrı ayrı topluyorum. Bu projede bir nebze de olsa bulunmak benim için ayrı bir gururdur. ‘’

KARGOLAR DUALARLA GÖNDERİLDİ

Konuşmacıların ardından Hacı Talip Sivrioğlu Camii İmamı İrfan Öz, yapılan hayır vesilesiyle dua okudu. Hoca Öz’ün dualarının ardından Danışmaz, Arı, Öğretmen ve öğrenciler; kırtasiye, giyim ve hediyelik eşya dolu 100 koliyi kargo şirketinin aracına yükledi.