Kapaklı Gazetesi - Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ilçenin ilk ve tek Yazılım ve Tasarım Becerileri Atölyesi’ni kurduklarını açıkladı.

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na kurulan atölyenin öğrencilerde ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini arttırması hedefleniyor. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, 2023 vizyon belgesinde geniş yer bulan atölyenin çalışmalarının yürüdüğünü ve Ekim ayı içerisinde açmayı hedeflediklerini kaydetti.

‘’HEDEFİMİZ ÖĞRENCİLERİN TASARIM PROBLEMLERİNE ÇÖZÜM GELİŞTİRMESİ’’

Atölyenin Kapaklı eğitiminde yeni bir çağ açacağını belirten Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’Bilim, sanat, spor, kültür ve yaşam becerileri olmak üzere 5 alandan toplam 11 atölye modeli ortaya çıkarıldı. Yazılım ve Tasarım Atölyesi Robotik, Programlama, 3B Tasarım ve Üretim, Grafik Tasarım vb. bilişim teknolojilerine dönük uygulama alanlarını kapsamaktadır. Nihai hedefimiz öğrencilerden bu atölyede öğrenmiş oldukları bilgileri kullanarak bir tasarım problemine çözüm önerisi geliştirmeleri ve bunu inovatif bir projeye dönüştürmeleridir.’’ dedi.

‘’2 BOYUTLU VE 3 BOYUTLU ÜRETİM MÜMKÜN OLACAK’’

Atölyelerde 2 boyutlu ve 3 boyutlu üretimin mümkün olacağını kaydeden Müdür Danışmaz, ‘’Atölyemizi oluştururken Avrupa Okul Ağı tarafından tasarlanan ‘Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı’nda bulunan öğrenme alanları dikkate aldık. Atölye alanlarımızda öğrenciler mobil uygulama geliştirme, grafik tasarım gibi alanlarda eğitimler alacak. Ayrıca atölyelerimizde 2 boyutlu ve 3 boyutlu üretim yapmak mümkün olacak. Ortak çalışma alanlarında öğrencilerimiz projelerini gerçeğe dökecek.’’ İfadelerini kullandı.