Kapaklı Gazetesi  -  ‘Kapaklı Eğitimle Yükseliyor’ sloganıyla yola çıkan Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü, 7 aylık faaliyet raporunu yayınladı. 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirilen 50 maddelik faaliyet raporu, ilçede eğitim adına önemli atılımlar gerçekleştirildiğini ortaya koydu. 

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilçenin eğitimde önemli bir basamak atlamasını sağlayan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 7 aylık faaliyet raporunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’Kapaklı Milli Eğitim ekibi olarak her alanda durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

‘’75 BİN KİŞİYE ULAŞTIK’’

7 ayda gerçekleşen faaliyetlerle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Danışmaz, ‘’Bu süre içerisinde okul ve kurumlarımızda 120 tane sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Yerli ve Milli Projemize 12 bin ziyaretçi geldi. Kapaklı 1.Kitap Fuarı 75 bin kişiye ulaştı. İbni -Sina İlkokulu Konferans Salonu yapımını gerçekleştirdik. 20 Sınıf Yenileme, Z Kütüphane açılışı, 2 Normal Kütüphane kazandırdık. Bunların yanı sıra öğrencilerimize 10 bin Kitap temini yaptık.” İfadelerini kullandı.

‘’ÜLKE GENELİNDE ÇEŞİTLİ DERECELER ELDE ETTİK’’

Düzenledikleri çeşitli faaliyetler ve müsabakalarla ilçenin adını eğitimle duyurduklarını kaydeden Danışmaz, “Yaptığımız çeşitli etkinlikleri ilçemizdeki yerel basına sunduk. Birçok kez yerel basında ve 22 kez ulusal basında Kapaklı’mızın adını duyurduk. Devlet Yatırımı 10 okul inşaatımız ve 1 spor salonu inşaatımız sürüyor. Ayrıca Kapaklı’mıza 1 Kapalı Spor Salonu kazandırdık. İkincisinin ise yapım çalışmaları sürüyor. 310 öğrencimiz çeşitli branşlarda Avrupa, Türkiye ve Bölge Şampiyonu oldu. 3 bin 500 öğrencimize kıyafet yardımında bulunduk. Tüm okullarımıza sarf malzemesi temin ettik. Robotik Kodlama sınıfları, Tasarım Beceri Atölyesi, Tarım Uygulama bahçeleri gibi birçok etkinliğe imza attık. Bunların yanı sıra ilimizde ve Türkiye genelinde çeşitli dereceler elde ettik. Bunlardan bazıları EBA Tekirdağ ikinciliği, Satranç Türkiye üçüncülüğü, Kıck Box Avrupa Şampiyonluğu, Ful Kontack Avrupa ikinci ve üçüncülüğü, Taekwondo Türkiye üçüncülüğü.” Sözlerini kaydetti.

“İLÇEDE BİRÇOK ETKİNLİĞİ HAYATA GEÇİRDİK’’

Danışmaz açıklamasını şu sözlerle devam ettirdi; “İl ve Türkiye geneli başarılarımızın yanı sıra ilçemizdeki okullarda Okul Öncesi Şenlikleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı, Bir Fikrim Var dereceleri, Özel Eğitim Sınıfları, Kodlama Eğitimleri, ilçemizde Elektrik Elektronik alanı açılması, Futbol Tekirdağ Şampiyonluğu, Kapaklı Ramazan Sokağı etkinlikleri'ni hayata geçirdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayı gibi etkinliği 6 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirdik. Okullarımızdaki faaliyetlerimizi okullarımızın giriş bölümlerinin yenilenmesini tamamladık. Ayrıca ilçemize eğitim alanındaki devlet yatırımları ise şöyle: Atatürk Mahallesi 2 Adet 24 Derslik okul inşaatı, Atatürk Mahallesi 8 derslik inşaatı, Karaağaç Mahallesi 2 adet 24 derslik okul inşaatı, İsmetpaşa Mahallesi 32 derslik okul inşaatı, İsmetpaşa Mahallesi 24 derslik okul inşaatı, Cumhuriyet ve İsmetpaşa Mahallesi 2 adet 21 derslik okul inşaatı, Cumhuriyet Mahallesi 24 derslik kul inşaatı.”

“LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDIK”

Eğitim atılımlarının meyvelerini topladıklarını dile getiren Danışmaz, “Sıfır Atık ile ilgili etkinlikler, Halk Eğitim Merkezi Şenlikleri ve sergileri, Bilgi Kültür Yarışmaları ile akademik alanda yüzde 100 artışı yakaladık. 1 LGS Türkiye birincisi çıkardık. Fen Lisesi kazanma ihtimali olan 50 öğrencimiz var. 124 öğrencimiz LGS sınavında 400-500 puan aralığında yer alıyor. Bunların yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimize yönelik onlarca seminer ve hizmet içi eğitim verdik. Bölgemizdeki fabrikalar ile Eğitimde işbirliği protokolleri imzaladık. Sağlık Müdürlüğümüz ile ortak yapılan etkinlikler ve Emniyet Müdürlüğümüz ile ortak yapılan etkinlikler olmak üzere toplamda 50 maddelik çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik.” dedi