Kapaklı Gazetesi - Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında yaptırılan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi törenle açıldı. Ayrıca törende okulun yeni yapılan konferans salonu da kullanıma açıldı.

Tören 10 Aralık Cuma günü saat 14.00’da gerçekleşti. Açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“KÜTÜPHANEMİZ HİZMET ETMEYE BAŞLAMIŞTIR”

Açılış töreninde konuşan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cengiz Vural, “Okulu okul yapan şey, taş duvarların arasından geçip eğitim – öğretim faaliyetlerinde rol oynayan her bir bireye samimiyeti işlemek, okul kültürünü özümseyip özümsetmek, bir çatı altında gerek kütüphanemiz, gerek konferans salonumuzla öğrencilerimizi teorik derslerinin yanında çeşitli aktivitelere yönlendirmektir. Böyle bir okul hayal ediyoruz. Bu hayal elbette herkesin çabasıyla güzel bir sonuca varacaktır. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle konferans salonumuzda nice sosyal ve kültürel faaliyete koşacak; ve yeni salonumuz hali hazırda prova ve çalışmaları yapılan tiyatro, şiir dinletisi, belirli yarışmalarda aktif rol oynamaktadır. Kütüphanemiz birçok çabayla yeni kurulmuş olmasına rağmen bireysel çalışmalara, kitap okuma saatlerine hizmet etmeye başlamıştır. Kitap sayımızı arttırmak üzere faaliyetlerimize de ayrıca devam edeceğiz. Çünkü önemsiyoruz. Sınıfta derste ulaşamadığımız çocuklarımıza, dokunamadığımız yüreklere, bir kitap sayfasına, bir müsabaka provasına kendini olduğu gibi ifade edebileceği bu alanlarda ulaşmayı hedefliyoruz. Çabalarımıza karşılık sizlerden gelen destek, katkı ve katılımlarınız için teşekkür ederim.” dedi.

3.000’İN ÜSTÜNDE KİTAP BAĞIŞLANDI

Vural’ın konuşmalarından sonra okulun tanıtım videosu izletildi. Akabinde bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kütüphane ve konferans salonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Kapaklı Kaymakamlığının başlattığı kitap bağışı kampanyasından bahseden Danışmaz, 1 hafta içerisinde 3.000’in üzerinde kitabın bağışlandığını söyledi. Konuşmaların ardından konferans salonu ve kütüphane kurdelesi kesilerek açıldı.