Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yerli ve Milli’ projesi kapsamında, ilçe genelindeki 7 okul ülkemizin kültürel ve bölgesel zenginliklerini tanıtacak. 

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemizi daha yakından tanımak amacıyla bir proje hazırlayan Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi, ‘Yerli ve Milli’ sloganıyla yola çıkarak anlamlı bir etkinliğe imza attı. 12 – 27 Aralık arasında gerçekleşecek olan etkinlik çerçevesinde; ilçemiz genelindeki 7 okul, her biri bir bölge olmak üzere ülkemizin 7 bölgesi tanıtılacak. 

YARDIMLAŞMA DUYGUSUNU GELİŞTİRMEK HEDEFLENİYOR

Yerli üretime destek vermek ve kültürümüzü tanıtmak amacıyla gerçekleşen projede, velilerin okul ortamına katılımı ve kültürel zenginliğimize bir farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Ayrıca proje boyunca veli – çocuk – öğretmen – yönetici iletişimi ve yardımlaşma duygusunu geliştirmek de hedefleniyor.

HER OKUL BİR BÖLGEMİZİ TANITACAK

12 Aralık Çarşamba günü Kapaklı Anadolu Lisesi’nin Akdeniz Bölgesi’ni tanıtması ile başlayacak olan etkinlik; 14 Aralık’ta Sanayiciler İlkokulu’nun Karadeniz Bölgesini tanıtması ve 17 Aralık’ta B.B. İsmet İnönü İlkokulu’nun İç Anadolu Bölgesi’ni tanıtması ile devam edecek. Ardından 19 Aralık’ta Karaağaç Atatürk Ortaokulu Doğu Anadolu Bölgesi’ni tanıtacak. 24 Aralık’ta Kapaklı MTAL’nin Ege Bölgesi’ne özgü sosyo-kültürel özelliklerini tanıttığı etkinlik;  26 Aralık’ta Kapaklı Belediyesi Anaokulu’nun Marmara Bölgesi’ni tanıtımı ve 27 Aralık’ta da Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu’nun Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne dair sunumu ile son bulacak.