Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi, ilçede bulunan okulların bahçelerinde düzenleme yaparak çocukların oyun oynaması için uygun bir zemin haline getirdi.

Kapaklı Belediyesi, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüklerinin işbirliğiyle unutulmaya yüz tutmuş oyunları okul bahçelerine taşıdı. Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla, çocukların tatil boyunca boş zamanlarını değerlendirmeleri ve keyifli anlar geçirmeleri sağlanıyor.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK"

Okullarda başlayan çizgi çalışmaları arasında, “Yakan Top”, “Seksek”, “Köşe Kapmaca”, “Tombik ve Mendil Kapmaca” oyunları yer alırken, pek çok geleneksel oyun okul bahçelerine renk katıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Okulların bahçelerinde oyun çizgileriyle buluşan çocuklar, kişisel ve zeka gelişimlerine katkı sağlayan bu oyunlar sayesinde daha da sosyalleşiyor. Sosyalleşme açısından da öğrencilerin yeni arkadaşlık bağları kurmalarını sağlayan çizimler, Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok okulda devam ettirilecek.  Çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan bu oyunlar, 10’ar dakikalık teneffüsleri de eğitim alanına dönüştürüyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerin öncelikte olduğu bu uygulama, teneffüs vaktini eğlenirken öğrenmeye ayıran öğrenciler tarafından eğlenceli oyunlar olarak görülüyor.’’ dedi.