Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin tertip ettiği Türkü Gecesi, izleyenlerden tam not aldı.

ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen gösteriye katılım yoğun oldu. Farklı yörelerden onlarca türkünün seslendirildiği programa Kapaklı Belediye Başkan Vekili İbrahim Aktürk, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, veliler ve öğrenciler katılım gösterdi.

‘TÜRKİYEYİZ BİZ’ BEĞENİ TOPLADI

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından hazırlanan ‘Türkiyeyiz Biz’ adlı video gösterildi. Yüzlerce öğrenci tarafından uzun bir hazırlık sonucu ortaya çıkan video, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Sonrasında Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüdeki yerini aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yaparak sözlerine başlayan Okul Müdürü Yüksel, ‘’ Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Atatürk’ün bu veciz sözü eğitimin önemini ve toplumdaki dönüştürücü gücünü açıkça ortaya koymaktadır.’’ dedi.

‘’AZİM VE GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ’’

Okul olarak eğitimde büyük bir yol kat ettiklerini belirten Yüksel, ‘’Kapaklı Belediyesi Ortaokulu olarak bütün arzumuz ve çabamız milletimizi şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatmak ve genç nesillere parlak bir gelecek inşa etmektir. 2014 yılından bugüne ‘Her Alanda Başarı’ hedefiyle, kolektif çalışma bilincine sahip başarılı bir kadromuz var. Bu amaç uğruna gece gündüz demeden büyük bir azim ve gayretle çalışıyoruz. Öğrencilerin akademik başarılarını takip etmek ve arttırmak üzere gerekli önlemleri almak için okulumuzda kazanım üzerine temeller kurmuş bulunuyoruz. Bu sayede her sınavın ardından her bir öğrencimiz hangi konuda eksiği olduğunu görebilecek, öğretmenlerimiz de bu konu üzerine gerekli tedbirleri alıp telafi edebileceklerdir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BİRÇOK ETKİNLİK VE PROJE YÜRÜTÜYORUZ’’

Yalnızca akademik değil sosyal ve kültürel faaliyetlerde de başarıyı yakalamak istediklerini kaydeden Yüksel, ‘’Çocuklarımızı sadece derslerle sınırlamıyor, bunun dışında da birçok etkinlik ve projeler yürütüyoruz. Hep birlikte planlı ve ulaşılabilir hedefler koyarak, çağın gerektiği becerilerle donatılmış; sağlam karakterli, ahlaklı, sağlıklı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı nesillerle 2023 – 2071 hedeflerimize ulaşma gayretindeyiz. Bu amaçla geleceğimizin temelini oluşturan çocuklarımızın için okulumuzda kodlama, tasarım ve beceri atölyeleri açtık. Öğrencilerimiz bu atölyeleri aktif olarak kullanmaktadırlar. Kültür, sanat ve spor alanlarında yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermekte gecikmedi. İl, ilçe ve ülke çapında birincilikler olmak üzere okulumuzda çok sayıda başarılar elde ettik.’’ Şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak katılımcılara teşekkür eden Yüksel, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Tüm velilerimiz, hayırseverler ve diğer paydaşlarımızla hedefte, gönülde ve gayrette bir olduğumuzda başarılarımızın artarak devam edeceğinden kuşkumuz yoktur. Einstein’in meşhur bir sözünden alıntı yapmak istiyorum; ‘Eğitim insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda geriye kalandır’. İnanıyorum ki yıllar sonra yetişkin bir birey olduğunda bizim öğrencilerimizin akıllarında burada yaptığımız faaliyetler ve kazanımlar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle programımızın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

TÜRKÜ KONSERİ BÜYÜLEDİ

Okul Müdürü’nün konuşmasının ardından gece, Türkü Konseri ile devam etti. 7 bölgeden birçok türkünün seslendirildiği etkinlikte, öğrenciler de koro olarak türkülere eşlik etti. Salondakilerin alkış yağmuruna tuttuğu konser sonrası okul yönetimi tarafından emeği geçen öğretmenlere teşekkür edilerek plaket takdim edildi. İlçede düzenlenen Bilgi Yarışması’nda şampiyon olan öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinlikte, daha sonra araya gidilerek katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

ÇANAKKALE ZAFERİ CANLANDIRILDI

15 dakikalık aranın ardından program, ışık ve sinevizyon eşliğinde Çanakkale Savaşı ve Milli Mücadele’in anlatıldığı folklorik gösteri ile sahne aldı. Öğrencilerin bu duygu yüklü şovu, veliler tarafından cep telefonları ile ölümsüzleştirildi. İzleyenlerden tam not alan gösteri sonrası folklorik gösterilerde emeği geçenlere de plaketleri takdim edilerek program noktalandı.