Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Konferans Salonu Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Açılış törenine ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İl milli eğitim müdürü Halis İşler, İlçe milli eğitim müdürü Tahsin Nalbant, Ak Parti ilçe başkanı Salih Bezgin, MHP ilçe başkanı Yusuf Çetin, Ak Parti Tekirdağ milletvekili aday adayları Ömer Karadeniz, Tahir Eke, Ak Parti büyükşehir belediye meclis üyesi Akın Yılmaz, okul müdürleri ile veliler katıldı.

konusmacilar

“SAĞLAM KARAKTERLİ, AHLAKLI GENÇLER YETİŞTİRMEK EN BÜYÜK İDEALİMİZ”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren okul müdürü Suat Yüksel konuşmasına katılımcılara hoşgeldiniz diyerek başlarken, “Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan, her şeyin insanı sevmekle başladığının bilinciyle ve sorumluluk duygusu içinde huzurunuzda olmanın mutluluk ve sevinciyle hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.
Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimi olarak gençlerimizi başarıya ulaştıracaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Yüksel, “Gençlerimizi bilimin öngördüğü kurallar ve koşullar içinde, sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı bir ciddiyetle, yeteneklerinin el verdiği en üstün başarıya ulaştıracağımıza inancımız ve güvencimiz tamdır. Öğrencilerimizi, kendini tanıyan, yeteneklerini bilen, duyarlı, düşünen, düşündüğünü uygulayabilen soran, sorgulayan, eleştiren, iyiden-doğrudan-güzelden yana tavır koyabilen bireyler olarak Güçlü Türkiye’nin aydınlık geleceği için sağlam karakterli, ahlaklı gençler yetiştirmek en büyük idealimizdir.

“OKULLARIN 4 DUVARDAN İBARET OLDUĞU ANLAYIŞI TARİH OLMUŞTUR”
Okul, bulunduğu çevreye yön veren, Liderlik eden ve bu çevreden kopmaması gereken en önemli unsurların başında gelir. Okulların, Veli - Okul bağını güçlendirmek, sosyal etkinliklere imkan vererek öğrencilerin kendini gerçekleştirmelerini sağlamak gibi önemli görev ve sorumluluğu vardır. Ülkemizde ve Dünya'da eğitim alanında sürekli yenilenmeler, sürekli gelişmeler yaşanmaktadır. Bu değişimleri takip eden, kendini yenileyen ve geliştiren eğitimciler sayesinde eğitim kurumlarının, 4 duvardan ibaret olduğu anlayışı da tarih olmuştur. Okullarımızın sportif, sanatsal, kültürel faaliyetler ve donatılar ile kurulmuş bir hale geldiği dönemi yaşıyoruz ve bu anlamda bugün burada Konferans salonumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz.
“KAPAKLI’YA HAYIRLI OLSUN”
Eğitimli yarınlar için; Nitelikli Eğitim Ortamı mücadelemizde Bizlere heyecan ve İnanç aşılayarak güç veren Sayın Kaymakamımıza, Bu salonun yapımında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın İrfan MANDALI'ya, Eğitim dostu Hayır severlerimize, Okul Aile Birliğimize ve öğretmenlerimize Teşekkür ediyor, açılışını yaptığımız bu salonun öğrencilerimize, velilerimize ve Kapaklı'ya hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yüksel’in konuşmasının ardından program Müzik öğretmeni Ömer Yıldız, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı eğitmeni Burak Tosun, Öğrenciler Berkay Men ve Sude Bozkurt’un müzik dinletisi ile devam etti.

Özellikle Öğrencilerden Sude Bozkurt’un seslendirdiği türküler protokol tarafından beğeniyle dinlendi. Program daha sonra Kapaklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Folklor Gösterisiyle Devam Etti.

“KAPAKLI’YA ÖNEM VERİYORUZ”
İl milli eğitim müdürü Halis İşler programdaki konuşmasında Devlet okulların her yönüyle artık özel okullar seviyesine ulaştığını söylerken, Müdür Yüksel’in çalışmalarıyla başarılı işlere imza attığını, bu çalışmalarında diğer okul müdürlerine örnek olması gerektiğini söyledi.

İl milli eğitim müdürlüğü olarak Kapaklı’ya büyük önem verdiklerini söyleyen İşler, “Geldiğimiz günden bugüne Kapaklı’ya ciddi kadro atamaları yaptık. Karaağaç’a öğretmen ataması yapıldı. Geçtiğimiz günlerde İbni Sina İlkokulu açıldı, Ticaret lisesinin temeli atıldı. Karaağaç’ta yapılması planlanan Kız Meslek lisesinin ihalesi yapılarak üstlenici firmaya teslim edildi” dedi.

Konuşmasının son bölümünde okul müdürlerine seslenen ve kaymakam Gürbüz’den övgü ile bahseden İşler, “Okul müdürlerimiz çok şanslılar. Çünkü Genç ve dinamik bir Kaymakamınız var. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz liderliğinde aşamayacağınız engel yok” ifadelerini kullandı.

“DİĞER MÜDÜRLERMİZDENDE AYNI BAŞARIYI BEKLİYORUM”
Programda konuşan ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, açılan konferans salonunun önemli bir ihtiyacını karşılayacak bir salon olduğunu söylerken, “Okulumuz kısa sürede oldukça güzel işlere imza attı. Okulumuz tertemiz. Bahçesinden tabelasına, salonuna, öğrencilerinin hal ve hareketlerinden öğretmenlerinin nezaketine, ilgisine kadar her şeyi ile okul bambaşka. Okul müdürü kadardır. Bu anlamda okul müdürümüz Suat Yüksel, yönetim kadrosu ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bütün okul müdürlerimizden de aynı başarıyı bekliyorum” dedi.

SPONSORLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Programda okula desteklerinden dolayı belediye başkanı İrfan Mandalı, Çetin Group yönetim kurulu başkanı Ahmet Çetin adına Yusuf Çetin, Kardeşler Yapı yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva, Best Group yönetim kurulu başkanı Tahir Eke, Erbuz İnşaat Erol Buz, Üçkan İnşaat Ercan Üçkan, Turan Yapı İlhan Turan, Savaş Emlak Safiye Savaş, Aydoğan Elektrik Hasan Aydoğan, Özel Kapaklı Sürücü Kursu Cengiz Ümman’a plaket takdimi yapıldı.

Kapaklı Kaymakamlığı okullar arası satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerden Muhammet Nurkan Şişmanoğlu ve Hayrunnisa Bilen’e hediyelerini belediye başkanı İrfan Mandalı “Lösemiye karşı kardeşçe” etkinliğinde mektup yarışması birincisi olan Sude Usta’ya ise hediyesini Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu takdim etti.

Program uzman psikolog ve eğitim uzmanı Özkan Şenol’un katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlenen “Ol,Yap,Göster” adlı sunumu ile sona erdi.

kapakli-belediyesi-orta-okulu-konferans-salonu2 kapakli-belediyesi-orta-okulu-konferans-salonu1 folklor muzik kapakli-belediyesi-orta-okulu-konferans-salonu