Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın ilk anadolu lisesi olan Kapaklı Anadolu Lisesi, bu yıl ikinci mezunlarını verdi. Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde tam 170 öğrenci kep atarak yüksek öğretime geçişlerini kutladı.

Salı günü saat 17.00’da düzenlenen mezuniyet törenine Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve öğrencilerini bu mutlu günde yalnız bırakmayan ebeveynler katılım gösterdi. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk olarak katılımcılar okulun içerisindeki resim sergisini gezdi. 

‘’AMACIMIZ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE IŞIĞINDA NESİLLER YETİŞTİRMEK’’

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kapaklı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Türk gerçekleştirdi. Öğrencilere eğitim öğretim hayatında başarılar dileyen Müdür Türk, ‘’Bizim kurum olarak amacımız; Atatürkçü düşünce ışığında, vatanını seven, tarihini bilen, milli kültürüne sahip çıkan, teknolojiyi takip edip kullanabilen, bilimsel çalışmalara önem veren, doğayı ve çevreyi koruyan, sanatı ve sanatçıyı seven, spor yapan, evrensel barışa inanan, hukukun üstünlüğünü bilen, okumayı ve araştırmayı seven, eleştiriye açık, hem demokratik hem de hoşgörülü bireyler yetiştirmektir. Yani kısaca sunduğu eğitim ve öğretim kalitesiyle ülkemize ve dünyaya yön verebilecek lider bireylerin yetiştiği kurum olmaktır.’’ dedi.

‘’OKULUMUZ ADINDAN ÖVGÜYLE BAHSEDİLEN BİR OKUL OLMUŞTUR’’

Hedefin Tekirdağ’a nitelikli bir okul kazandırmak olduğunu kaydeden Türk, ‘’Biliyorsunuz ki okulumuz Kapaklı’nın ilk Anadolu Lisesidir. Bu yılda mezunlarımızı vermenin gururu içerisindeyiz. Okulumuz daha yeni olmasına rağmen bölgesinde kısa zamanda adından övgüyle bahsedilen bir okul olmuştur. Amacımız okulumuzun önce Tekirdağ’ın sonra Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları içerisinde olmasını sağlamaktır. Bunun için siz Kapaklı halkının da desteğiyle elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize söz veriyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİ DÜNYANIN SAYGI DUYDUĞU ÜLKE HALİNE GETİRECEKLER’’

Ardından velilere seslenen Okul Müdürü Türk, ‘’Sevgili anne babalar, bugün sizin gurur gününüz. Çünkü binbir emek ve sevgiyle büyüttüğünüz evlatlarınız artık birer yetişkin oldular. Onlar sizin evlatlarınızken artık bizim ve tüm ülkenin evlatları oldular. Bundan sonra gittikleri yeni okullarında veya çalıştıkları iş yerlerinde hem sizi hem de Kapaklı’yı temsil edecekler ve hem ilçemizin hem de ülkemizin gelişmesi için ellerinden gelenin en iyisini yaparak tüm güçleriyle çalışacaklardır. Ben inanıyorum ki bizim gençliğimiz bu güzel ülkemizi bir gün daha dünyanın imrendiği, hayran olduğu ve saygı duyduğu bir ülke haline getireceklerdir. Bundan kesinlikle şüphemiz yoktur.’’ diye konuştu.

‘’BU OKULDAN MEZUN BİRİSİ ASLA DOĞRU YOLDAN AYRILMAZ’’

Son olarak öğrencilere seslenen Müdür Türk, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı; ‘’Sevgili öğrencilerim, belki bugün bizden ayrılıyorsunuz. Ama bundan sonra sorumluluğunuzun daha da arttığını unutmayınız. Artık sizler Kapaklı Anadolu Lisesi’nden mezunsunuz. Unutmayınız ki bu okuldan mezun olan birisi, asla doğru yoldan ayrılmaz, vatanına ihanet etmediği gibi ihanet etmek isteyenler olursa sarsılmaz inancı ve yüreğiyle karşı koyar, tarihini bilir ve sahip çıkar, vefakardır, yapılan iyiliği asla unutmaz, milli kültürüne sahip çıkar, evrensel barışa inanır ve asla yalan söylemez. Bu yüzden hepinizin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuz, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak; bocalayacaksınız, zorlanacaksınız, tökezleyeceksiniz fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak; başarılı, mutlu ve güzel bir yaşam süreceksiniz.’’

170 ÖĞRENCİ KEP ATTI

Okul Müdürü Türk’ün bu konuşmalarının ardından okuldan derece ile mezun olan öğrenciler sahneye davet edildi. Başarılı öğrencilere ödülleri Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından takdim edildi. Öğrencileri tebrik eden Danışmaz, öğrencilerle gurur duyduğunu ve kalan eğitim hayatında da aynı başarıyı göstermelerini temenni etti. Ardından okuldan 94,88 ortalama ile mezun olan Dilara Özgen bir konuşma gerçekleştirdi. Öğretmenlerine, ailesine ve tüm okul arkadaşlarına teşekkür eden Özgen, mutlu olduğunu belirtti. Ödül töreninin ardından okulun halk oyunları ekibi folklor gösterini katılımcıların beğenisine sunuldu. İzleyenlerin alkış yağmuruna tuttuğunu gösterilerin ardından 170 öğrenci okulun basamaklarına çıkarak kep attı. Veliler ise çocuklarının bu mutlu anını cep telefonu kameraları ile ölümsüzleştirdi.