Kapaklı Gazetesi - Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, Muharrem Ayı dolayısıyla düzenledikleri Aşure etkinliğinde katılımcılara ve öğrencilere 1800 adet aşure ikram etti. 

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Yönetimi, her yıl Muharrem Ayı’nın onunda kutlanan Aşure Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Okul aile birliği ve okul yönetimi tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde öğrencilere ve protokol üyelerine toplam 1.800 kase aşure dağıtıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

“AŞURE GÜNÜNÜN HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLERİM''

Etkinlik dolayısıyla bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, “ Erdem Ceylan, Yalçın Hal, Mustafa Keskin, Kadir Çimiç ve Ufuk Eren’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.Müslümanlar muharrem ayının başlamasıyla yeni bir hicri yıla girerken sevinci ve hüznü bir arada yaşadılar. Emevi devletinin ikinci halifesi Yezid bin Muaviye tarafından 10 Ekim 680’de Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yakının şehit düştüğü ‘Kerbela olayı’ muharrem ayının 10.gününde yaşandı. İslam dünyası mezhebi, meşrebi, tarikatı, ırkı, rengi ile birbirinden farklı milletlerden oluşur. Aşurede farklı tatlar bir araya gelerek yeni bir lezzet oluşturur. Bizde kültürümüzde oluşan birlikte yaşama ahlakı, bizlere sevinci, kederi, nimeti, külfeti, muhabbet ve meşakkati paylaşmayı öğretir. Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun nede dostlar unutulsun. Aşure gününün tüm İslam alemine hayırlar getirmesini tüm kalbimle dilerim” dedi. 

‘’BU AYI DOLU DOLU GEÇİRMEK GEREKİR’’

Muharrem ayının kardeşlik, birlik ve dayanışma ayı olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, düzenlenen etkinlik dolayısıyla okul yönetimini tebrik etti. Başkan Çetin “Muharrem ayı da Ramazan ayı kadar kıymetli ve değerlidir. Bu ayı dolu dolu geçirmek ve anmak, Allah’a ve ahiret gününe inanan bütün toplumlar için bir gelenektir. Tüm vatandaşlarımızın muharrem ayı mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin kazanın başına geçerek öğrencilere aşure dağıttı.