Kapaklı Gazetesi - Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu tarafından 5 yıl önce oluşturulan Uygulama Bahçesi’nde öğrenciler, fide dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik esnasında domates fidesi diken bir öğrencinin, “Yetiştirdiğim domateslerden menemen yapacağım” yorumu yüzlerde gülümseme oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, öğrencilerin toprakla buluşması ve doğaya olan ilgisini geliştirmek amacıyla 5 yıl önce Uygulama Bahçesi projesini başlattı. Proje kapsamında öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yıl da bahçeye fide dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında ilkokul öğrencileri ellerindeki domates fidelerini toprağa dikti. Ayrıca toprakta çapalama ve ot yolma işlemleri gerçekleştirilen öğrenciler, tükettikleri meyve ve sebzelerin önemini kavramış oldu.

“Her Sınıf Bir Fidan” projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu “Her Sınıf Bir Fidan” projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu

ÖĞRENCİDEN GÜLÜMSETEN “MENEMEN” YORUMU

Fidan dikim etkinliğini sevdiklerini söyleyen öğrenciler, üretimin önemine dikkat çekti. Elindeki domates fidesini diken bir öğrenci, gazetecilerin “Ne yapacaksın yetiştirdiğin domateslerle?” sorusuna “Yetiştirdiğim domateslerden menemen yapacağım” cevabını verdi. Öğrencinin bu yorumu yüzlerde gülümseme oluşturdu.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FAYDALI OLDU”

Etkinlikle ilgili konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Handan Şahin, projenin çocukların gelişimi açısından faydalı olduğunu söyledi. Şahin, “Bu proje çocuklarımız için çok iyi. Özellikle pandemi döneminde çocuklarımızın toprakla birleşmesi çok iyi oldu. Domatesin nasıl yetiştiğini bilmeleri onlar açısından faydalı.” dedi.

“ÇOCUKLAR DOĞA BİLİNCİNİ ALIYOR”

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş ise, “2017 yılında bu bahçeyi çocuklarımızın en iyi kullanacağı şekilde hazırladık. Şu an domates ve patlıcan fideleri dikiyoruz. Çocuklarımız toprakla oynayarak doğa bilincini almış oluyor.” dedi.