Kapaklı Gazetesi - Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Aile Birliği, öğretmen, öğrenci ve aile işbirliği ile okulun atıl durumunda bulunan 150 metre karelik alanı uygulama bahçesi olarak değerlendirildi. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin hazırladığı bahçedeki fideler, ilk meyvelerini verdi.

Çevre ve doğa sevgisinin yeni nesillere aktarılması için okullarda uygulama bahçelerinin oluşturulması ve bu tür projelerin uygulanması çok önem arz ediyor. Okul idaresinin çalışmalarıyla her sınıfın bir fidanı olsun projesi çerçevesinde, okul bahçesinde 42 sınıfın öğrencileri öğretmenleri nezaretinde meyve fidanı dikti. Okul bahçesi ve uygulama bahçesinde Mart – Nisan - Mayıs ayı boyunca yapılacak düzenleme çalışmaları kapsamında öğrenciler ile birlikte fidanların bakımı ve sulamasını gerçekleştirildi.

‘’8 ÇEŞİT SEBZE FİDESİ EKTİK’’

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Müdürü Murat Bektaş, ‘’Bahçede yaklaşık 8 çeşit sebze fidesi diktik. Biber, patlıcan, domates, salatalık, kara lahana, fasulye, çilek, gibi sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Uygulama bahçemizde 9 çeşit meyve ağacımız mevcut. İlk defa sebze ve meyvenin yetiştiğini gören öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz bunların bakımını biz söylemeden yapıyorlar, bu sayede sorumluluk bilinçleri de artıyor.’’ dedi.

‘’FİDELERİMİZ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI’’

Öğrencilerin gelişimi açısından önemli bir projeye imza attıklarını kaydeden Bektaş, ‘’Öğrencilerimin uygulama sayesinde sınıf ortamında öğrendiklerinden daha fazla bilgiyi bahçede edindiğini düşünüyorum. Her aşamada görev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz sınıf ortamında pamukta ve saksıda yetiştirdikleri fideleri toprakla buluşturarak yetişmesini gözlemlediler. Öğrenciler teknoloji bağımlılığından uzak stres atabilecekleri ortam oluşturmak amacıyla toprakla buluşan çocuklar tarımın ve doğal beslenmenin önemini uygulamalı olarak göstermek için okulun bahçesinde sebze ve meyve yetiştirmeye başladılar. Temmuz ayı ile birlikte fidelerimiz meyvelerini vermeye başladı. Bizim için her mekanın okul, her olayın da bir kazanım olduğunu görmekteyiz. Okul öğretmenleri nezaretinde çocuklar okul bahçesine; domates, salatalık, patlıcan, biber, çilek, kabak, kara lahana, marul, mısır vb. bitkileri ekerek yetişmeni gözlemlediler.’’