12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü programı Kapaklı Belediyesi Ortaokulunda düzenlenen program ile kutlandı.

Düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, SGK Müdürü İshak Marangoz ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Mehmet Akif Ersoy ile ilgili düzenlenen slayt gösterimi ile devam etti.

12-mart-esra“ALLAH BİR DAHA BU MEMLEKETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kapaklı Belediyesi Orta Okulu öğretmenlerinden Esra Kızıltaş tarafından yapıldı. Kızıltaş “Allah bir daha bu memlekete İstiklal Marşı yazdırmasın’ Mehmet Akif Ersoy bu sözleri söyleyerek bir marşın ve marşın yazılma sebeplerini hissetmekle kalmamış hepimize derinden hissettirmiştir. Dünyada birçok milletin milli marşı olmasına karşın hiçbir milli marşımızda olduğu gibi Korkma diyerek başlamaz. Bu durum bize bu ülkeyi kurtaran kahramanlarımızın o kocaman yüreklerindeki korkusuzluğu kararlılığı anlatan gerçek bir gurur kaynağıdır. İstiklal Marşı bağımsızlığımızın hala ayakta oluşumuzun sembolüdür. T.B.M.M.’NİN 12 Mart 1921 tarihinde 4 defa ayakta dinleyerek İstiklal Marşı olarak kabul ettiği bu şiir, o yılların kutsal anılarıyla doludur. Milletimizin çektiği sıkıntı ve acıları da bizzat yaşayan Akif, milletimizin kalbinden geçenleri bir sanatçı duyarlılığı ile sezinlemiş vatan aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur. Ayrıca bu şiir bana değil milletime aittir diyerek kitabına koymayacak kadar mütevazi bir kişiliğe sahiptir.

“AL SANCAĞI HEP DALGALANDIRACAĞIZ”
Bize ait olan bu şiiri her okuyuşumuzda büyük bir sevgi, Coşku, minnet ve şükran duyuyoruz. Aynı coşkuyu İstiklal marşımızın bestecisi Osman Zeki Güngör’de hissetmiş ve bunu şu sözleriyle dile getirmiştir. İstiklal marşını bestelerken Koca Tepeden İzmir’e koşan, kaçan düşmanı kovalayan Türk süvarilerinin coşkusunu ve seslerini derinden hissettim. İstiklal marşımızı anlatırken kelimeler yetersiz kalmakta Atalarımıza ve Mehmet Akif’e olan saygımızı onurla sunuyoruz. Saygımızın şekle dönüşmüş hali olarak al sancağımızı hep anacak ve dalgalandıracağız. İnanıyor ve biliyoruz ki Mehmet Akif’in de dediği gibi ‘Bu şiir bir daha yazılmayacak milletçe aynı kararlılıkta milli marşımızı en güzel ifadesini bulan ortak değerler ve amaçlar etrafında birleşerek daha iyi bir gelecek için azimle çalışmaya devam edeceğiz”. İstiklal marşımızın T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 94. Yıl dönümü kutlu olsun. Bu vesileyle Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

ORATORYO GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ
Kızıltaş’ın konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi Anaokulu Öğrencisi Rıdvan Alperen Gelgün Adlı minik öğrenci istiklal marşımızın 2 kıtasını seslendirdi. Küçük yaşta istiklal marşının 2 kıtasını ezbere okuyan Gelgün’ün performansı izleyenler tarafından beğeniyle izlendi. İstiklal marşı okuma birincisi olan Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Serhat Akbaş’ın istiklal marşını okumasıyla devam eden program Kapaklı belediyesi ortaokulu öğrencilerinin düzenlediği Oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

12-mart-kapakli 12-mart-protokol