Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu'na hayırsever yardımları ile yaptırılan 13'üncü sınıfın açılışı gerçekleştirildi.  26 Mart Salı günü saat 10.00'da yapılan açılış törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Şube Müdürleri, öğretmenler ve veliler katılım gösterdi.

''SINIFLARDA İSİMLERİNİ YAŞATABİLİRLER''

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Havran Kaya Sökmen, ''Sene başında başladığımız projemiz kapsamında bugün 13'üncü sınıfımızı yeniledik. Başta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımıza maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ardından emeği geçen Filiz Arın, Nezir Arın, Ayhan Arın, Hilal Temiz ve Arif Temiz'e de şükranlarımıza sunuyoruz. 23 derslikli okulumuzda bugüne kadar toplam 13 sınıfımızı yeniledik ve 10 sınıfımız kaldı. Kalan sınıflarımız için de hayırseverlerden destek bekliyoruz. Bir sınıf yaptırarak isimlerini yaşatabilirler.'' dedi.

''CUMHURİYET İLKOKULU TARİHİMİZİ ANDIRIYOR''

Törenin bir diğer konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Cumhuriyet İlkokulu'nun Kapaklı'nın en eski okullarından biri olduğunu kaydeden Mandalı, ''Şu an bulunduğumuz okul hem bizim, hem babalarımızın okumuş olduğu bir okuldur. Esasında şuan Karanfil Anaokulu'nun olmuş olduğu yerdeydi ama zaman içerisinde orası yıkıldığı için İnönü Mahallesi'ne Cumhuriyet İlkokulu olarak tekrar kuruldu. Atalarımızın, bizlerin okumuş olduğu; tarihimizi andıran bu okulumuza emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' diye konuştu.

''ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ''

Cumhuriyet İlkokulu'nun yakın zamanda tekli eğitime geçeceğini müjdeleyen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ise, konuşmasında şu sözlere yer verdi; ''22 bin 840 öğrencimiz, bin civarında öğretmenimiz ile büyük bir eğitim ordusuyuz. Önümüzdeki günlerde devlet yatırımı olan 12 okulumuz bittiğinde tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Mevcut Cumhuriyet İlkokulumuz ise önümüzdeki dönem tekli eğitime geçecek. Böylece çocuklarımıza sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetler için daha çok vakit kalacak. İnşallah daha güzel bir eğitim ortamını sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.'' sözlerini kullandı.

Konuşmacıların ardından okulun kurdelesi kesilerek hayırsever Hasan Dükanlı'ya ve sınıfın yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.