Bahçelievler Mahallesinde Yapımı Tamamlanan İbni Sina İlkokulu 2. Eğitim ve Öğretim Dönemiyle Birlikte Kapılarını Açtı.

2. Dönem Okul ve Aile Birliği Toplantısında Konuşan Okul Müdürü Murat Bekdaş, katılımcılara hoşgeldiniz derken, “Okul, çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmeleri adına hayati adımların atıldığı, tatlı hayallerin kurulduğu ve kararların alındığı bir dönemdir. Biz İBNİ SİNA İLKOKULU idaresi, öğretmenleri ve çalışanları olarak yarınımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi, en güvenli, en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcıyoruz” dedi.

"627 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK"
Okul hakkında bilgilerde veren Bekdaş, “İBNİ SİNA İLKOKULU’ nda 2014-2015 Eğitim öğretim yılı itibarıyla 1. Sınıf 5 şube, 137 öğrenci, 2. sınıf 4 şube 130 öğrenci, 3.sınıf 8 şube 236 öğrenci, 4 sınıf 4 şube 124 öğrenci olmak üzere toplam 21 şube de (327’si erkek öğrenci, 300’ü Kız öğrenci) olmak üzere toplamda 627 öğrenci ile eğitim öğretimine devam etmektedir.

1 Okul Müdürü, 2 Müdür yardımcısı, 2 Rehber öğretmen, 21 sınıf öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, 1 İngilizce Öğretmeni ve 2 Okul Öncesi Öğretmeni olmak üzere 27 kadromuz bulunmaktadır” dedi.

"EN İYİ YATIRIM ÇOCUKLARA VE GENÇLERE YAPILAN YATIRIMDIR"

Bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunu ifade eden Bekdaş, ”Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Çocuklarımıza kaliteli eğitim imkânları sağladığımız sürece dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve değer göreceğiz.

Kapaklı Gazi İlkokulu’nda görev yapan değerli idarecilerimiz öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim -öğretim görebilmesi için özveriyle çalışmalar. Mahallemize okul açılması ve öğrencilerimizin evlerine yakın olması benimde buraya verilmem sonucu görevime başladım. Onurlu bir mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimiz; çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek onları üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için büyük bir görev üstlendiler. Bir okul müdürü, 21 sınıf öğretmeni ve okulumuzda hizmet veren yardımcı çalışanlarımızla artık daha güçlüyüz.

Değerli velilerimiz Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı vatanını sevmeyi, büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz” açıklamasında bulundu.

Başarıya ulaşma adına anne-babalara birkaç önemli hususu hatırlatmak istediğini söyleyen Bektaş isteklerini şöyle sıraladı;
1) Anne- babalar olarak çocuklarımıza evde huzurlu bir çalışma ortamı hazırlamalıyız. Zira her gün kavga ve gürültünün olduğu bir ortamda, çocuğun başarılı olması elbette ki beklenemez.
2) Her gün belirli bir saatte yatma ve belirli bir saatte kalkma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Televizyon seyretme ve arkadaşlarıyla oyun oynamayı yasaklamak yerine, uygun zamana ve zemine göre planlama yapılmalıdır.
3) Kişisel temizlik gerek öğrencilerin gerekse toplu yaşam alanını paylaşan herkesin sağlığı açısından çok önemlidir. Özelliklede bu konuya hassasiyet gösterelim.
4) Özellikle sabahları iyi bir kahvaltı yaptırarak çocuklarımızı güler yüzle ve zamanında okula gönderelim.
5) Çocuğun, başarısında da, başarısızlığında da anne ve babanın göstereceği sevgi, sabır ve hoşgörü onlar için en önemli unsurdur.
6) Okul sonrası eve gelince, “Bu gün okul nasıl geçti?” diyerek kısa bir sohbet yapmaya gayret edelim. Onu önemsendiğimizi hissettirelim.
7) Fırsat buldukça okul öğretmenleriyle görüşüp işbirliği içerisinde olalım. Unutmayalım ki dünyanın en zor işlerinden birisi belki de birincisi insan yetiştirmektir. Öğrencimizle veya okulla ilgili sorunlarınızı mutlaka bizimle paylaşın. Ortak bir görüş ve davranış içinde olmamız öğrencilerimizin lehine olacaktır.
8) Çocuklar okulda öğrendikleri değerler ile okul dışında edindiği değerler arasında çelişkiye düşmekte. Çocuklarımız geleceğimizin güvencesidir. Onları geleceğe hazırlarken birlikte hareket edelim.
9)Hepimizin de bildiği gibi okulumuz yeni açılan bir kurum olmasına rağmen birçok eksikliklerimizi tamamlamış durumdayız. Güçlü öğretmen kadromuzla okulumuzu eğitim ve kültür bakımından en ileri seviyeye ulaştırmanın ve her şeyden önce kendi kendimizle yarışmanın gayreti içindeyiz. Bundan sonra da siz değerli velilerimizin maddi destekleriyle, okulumuzun en iyi okullar arasında olmasını arzu etmekteyiz.

“GAYRET BİZDEN, BAŞARI ALLAH’TANDIR”
Gayret bizden başarı Allah´tandır diye konuşan Bekdaş, “Öğrencilerimizin huzurlu, temiz ve düzenli bir Eğitim – Öğretim ortamına kavuşabilmesi için yapılan her şey siz değerli velilerimizin katkılarıyla mümkün olmaktadır. Okulumuzun her türlü temizliği, düzeni, hizmetli parası, öğrencilerinin çalışmalarıyla ilgili fotokopi hizmetleri, okul ihtiyaçları, onarımı, Okul Aile Birliğimizin çalışmaları sonucunda gerçekleşmektedir. Alınan bağışlar temizlik için çalışanların parasının ödenmesi ve eğitim öğretim ortamının iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Alınan her bağış için ‘’ Okul Aile Birliği’’ gelir makbuzu, kesilecek ve kayıtlara işlenecektir.

“BAĞIŞLARINIZA İHTİYACIMIZ VAR”

Toplanan bağışlar 5 kişilik bir komisyon tarafından kararlar alınarak Okul Aile Birliği Yönetmeliği doğrultusunda harcanacak ve gerekli denetimler yapılacaktır. Okulumuzda velilerimizin maddi desteğine ihtiyaçlarımız olduğunu bilmelisiniz. Sizlerden talep edilen bağışın Okul Aile Birliğine makbuz karşılığı veya banka hesap numarasına yapılmasını bekliyoruz;

Az çok demeden her velimiz sadaka hükmünde de olsa bir katkı sağlarsa karşılığı Allah katında emsalsiz olacaktır. Eğitim- Öğretime yapacağınız katkılarınız için teşekkür ederiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı heyecanını sizlerle paylaşıyor, bu bağlamda; desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve devamlı yanımızda olan değerli velilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

ibnisina-ilkokulu-kapakli murat-bekdas-kapakli-mudur ibnisina-ilkokulu-kapakli-ogrenciler