Çanakkale’de namağlup olan kızlar, Rize yolcusu Çanakkale’de namağlup olan kızlar, Rize yolcusu

Kapaklı Gazetesi - Atıksız ve sürdürülebilir tarıma dikkat çekmek için başlatılan "Babalar ve Çocuklar" Projesi kapsamında, İbn-i Sina İlkokulundaki öğrencilere yöresel tohumlar dağıtıldı. Tohumları eken öğrencilere, organik tohumlar ile hibrit tohumlar arasında fark anlatıldı.

Proje kapsamında öğrenciler, kompost gübre, teraryum ve samanda patates yetiştirerek organik atıkların geri dönüşümüne katkı sağladı. Öğrencilerin elde ettikleri kompost gübreyi dönüştürüp okulda kurulacak serada kullanılacakları belirtildi.

Okul velilerinden İbrahim Polat, okulun geri dönüşüme ve sürdürülebilir tarıma dikkat çekmesini başarılı bulduklarını ve velilerinde bu projede yer almasının önemli olduğunu söyledi. Polat, “Yaptığımız etkinlikle çocuklarımıza sürdürülebilir tarımı çocuklarımıza öğretmek. Tek kullanımlık tarımı değil, geri dönüşümlü olarak öğrencilerimize aşılamak. Ayrıca organik atıklardan elde ettiğimiz kompost gübreleri kullanarak da bu etkinliği gerçekleştirdik. Bununla da gerdi dönüşüme dikkat çekerek öğrencilere doğal atıkların dönüşebileceğini anlatmış olduk.” dedi.