Kapaklı Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Erkin Saçar tarafından hazırlanan ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi, ikinci kitaplarını da öğrencileri ile buluşturdu. Cengiz Aytmatov'un Gün Olur Asra Bedel kitabından sonra ikinci kitap olarak Necip Fazıl Kısakürek'in Çöle İnen Nur kitabını öğrencilerle buluşturan projede, öğrencilerin 1 ay içerisinde öğretmenleriyle kitapları okuması bekleniyor. Ardından kitap üzerine sohbet edip fikir alışverişinde bulunacak olan öğrenciler, kitaptan yola çıkarak kompozisyon yazacak.

‘’OKUYAN BİREYLER YETİŞTİRME AMACINDAYIZ’’

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç Memur-Sen Kapaklı İlçe Başkanı Erkin Saçar, "İlim, irfan, hikmet yolunda şuurlu gençlik düsturuyla yola çıkan Genç Memur-Sen ailesi olarak ilçemizde okuyan, okuduğunu doğru anlayan, düşünen edindiği bilgileri kendi fikir süzgecinden geçerek yazılı olarak ifade edebilen bireyler yetiştirmeye katkı sunmak amacındayız. Her zaman dediğimiz gibi yönetim olarak ilçemizde amacımız eğitim faaliyetlerinin içinde yer almak, eğitimde iyi örneklerin ya öncüsü olmak ya da yapılan iyi işlerin yanında olmak temel gayemiz. " dedi. 

GRAM ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLECEKLER

Proje kapsamında toplamda üç kitap okunacak ve 15 Nisan'da her kitap için ayrı ayrı kompozisyon birincileri seçilecek. İlçe birincileri gram altın ile ödüllendirilecek. Ayrıca ilde dereceye giren kompozisyonlar ayrıca ödüllendirilecek.