Genç Memur-Sen Kapaklı Şubesi, 2 Aralık Namık Kemal’i Anma Günü ve Türk Edebiyatı’nın anlam ve önemini ilçemizde yaşatmak için ‘’Namık Kemal Edebiyat Ödülü’’ isimli bir yarışma tertip etti. Türk milliyetçiliğine ilham kaynağı olmuş ünlü şairimiz Namık Kemal’in adının yaşatıldığı şiir ve kompozisyon yarışmasında, öğrenciler ‘Vatan ve Vatan Sevgisi’ konulu eserler kaleme aldı. 

BİRİNCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinciliği ‘Vatan Sevdası’ isimli eseriyle Kapaklı Anadolu Lisesi Öğrencisi Hasret Bakış elde etti. Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında ödüle layık görülen eser ise Yıldızkent Ortaokulu Öğrencisi Ensar Akgül’ün ‘Vatan Nedir Bilir Misin?’ adlı şiiri oldu. Yarışmalarda birinci olan genç öğrencilere ödülleri Kapaklı Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Erkin Saçar tarafından takdim edildi. Kazanan öğrencilere, Saçar tarafından Cengiz Aytmatov’un kitap serisi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı ‘Nutuk’ adlı başyapıt hediye edildi.

‘’AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ MOTİVE ETMEK’’

Yarışma hakkında konuşan Genç Memur-Sen Kapaklı İlçe Başkanı Erkin Saçar, hayatını eğitime ve edebiyata adamış kişilerin isminin yaşatılmasının önemli olduğunu kaydetti. Gerçekleştirilen yarışmanın öğrencilere edebiyata ve yazarlığa teşvik etmek amacıyla da düzenlendiğini dile getiren Saçar, ‘’ Genç Memur-Sen olarak amacımız ilçemizde eğitim noktasında her türlü faaliyetin içinde yer almak. Öğrencilerimizi motive ederek, onların belli yetenekleri ortaya çıkarmak var olan yeteneklerini geliştirmektir. ‘’ dedi.