Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetimi, ülkemizde 1 Mart'ta kutlanan 'Muhasebeciler Günü' sebebiyle bir kutlama programı düzenledi. Mesleğinde uzmanlaşmış muhasebecilerin de katılım gösterdiği kutlama programına Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, öğretmenler, muhasebeciler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

''OKULUMUZ TEKİRDAĞ'DA İLK 3'TE YER ALIYOR''

Düzenlenen kutlama programı 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştirmek üzere Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Vural kürsüdeki yerini aldı. Geleceğin muhasebeci adayları ile alanında uzmanlaşmış muhasebecileri anlamlı günde buluşturmaktan keyif duyduklarını söyleyen Vural, ''Bugün 1 Mart Muhasebeciler Günü'nü kutlamak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Kapaklı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak bünyemizde muhasebe ve finansman, büro yönetimi ve ulaştırma alanlarında 980 öğrencimizle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Misyonumuz vatanına bağlı değerleriyle birlikte büyüyen bireyler yetiştirmek. Gerek sportif, sosyal alanlarda gerekse akademik başarıda da okul olarak meslek liseleri arasında ileriye gitmekteyiz. Okulumuz Tekirdağ’ımızda 36 lise arasında ilk 3’te yer alıyor. Bizde bunun haklı gururunu yaşamaktayız. Bu etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

HALEFLERİNE SORULAR YÖNELTTİLER

Vural’ın konuşmasının ardından Kapaklı MTAL Muhasebe Sınıfı öğrencileri Şevval Sena Aynacı ve Samet Arlı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Muhasebe içerikli şiirlerin okunduğu ve okul öğrencileri tarafından düzenlenen tiyatral şarkı gösterisinin sunulduğu programın devamında, Kapaklı'da görev yapmakta olan uzman muhasebeciler ile öğrenciler arasında bir söyleşi gerçekleştirildi. Soru cevap şeklinde ilerleyen program, katılımcılara ikramlarda bulunulmasının ardından son buldu.