Kapaklı Gazetesi - Atatürk Ortaokulu tertip ettiği bilim fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. 12 öğretmen ve 50 öğrencinin projelerinin sergilendiği ilgi yoğun oldu.

Atatürk Ortaokulu’nun TÜBİTAK’ın katkılarıyla düzenlediği 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleştirildi. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen bilim fuarı açılışına Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak ve protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

“İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN TÜM BİLİMSEL ÇALIŞMALAR DESTEKLENECEK”

Her türlü imkansızlığa rağmen öğrencilerin tüm bilimsel çalışmalarını desteklediklerini belirten Atatürk Ortaokulu Müdürü Ayhan Goral, bir devlet okulu olarak tüm öğretmenlerinin fedakarlıklarla çalışmaya devam edeceğini belirtti.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE KENDİLERİNİ İFADE ETME BECERİSİ KAZANDIRMAK”

4006 Bilim Fuarı’nın koordinatörlüğü yürüten Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Elif Aksoy, “TÜBİTAK yaklaşık 8-9 yıldır ‘4006 Bilim Fuarları’ adı altında okullarda öğrencilere kendilerini ifade etmeleri, yaparak yaşayarak öğrenmeleri adına bir ortam tasarlıyor. Bunun için öğrenciler projeler oluşturuyor. Bunlar araştırma, inceleme ve tasarım alanda olmak üzere 3 bölümde oluyor. Bunların da alt başlıkları var sağlık sitem gibi. Bunları sergiliyor öğrenciler. Burada önemli olan öğrencinin kendini ifade etmesi, projesini yaptığı ürünü anlatabilmesidir. Muhteşem, icat edilmemiş bir şey olması gerekmiyor. İcat edilmiş, araştırılmış bir şeyi tekrardan ele alıp inceleyebilir. Önemli olan burada arkadaşlarına, yaşıtlarına, büyüklerine kendini ifade etme becerisi kazandırabilmek ve bilimin farklı yönlerini gösterebilmek. TÜBİTAK bunu desteklemek için bunu yapıyor. Biz de daha önce Atatürk Ortaokulu olarak bunu sergiledik, yaptık. Bu proje 2019 müracaatımızdı, 2019’dan kalma projemizdi covid nedeniyle yapamadık. TÜBİTAK tarafından bu sene yapmamız uygun görüldü. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ürünü ama daha kısa sürede yapılabilir.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

8 tasarım, 5 inceleme, 7 araştırma projesinin yer aldığı sergide Türkçe’den matematiğe, fen bilimlerinden bilime pek çok branşta proje sergilendi.