Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Emine Penbeten Adal Anaokulu’nun başlatmış olduğu ‘’Bir Avuç Atık Geleceğe Umut Bıraktık’’ projesi kapsamında hazırlanan eserler, düzenlenen sergi töreni ile katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Katılımın yoğun olduğu sergide öğrenciler tarafından geri dönüşümle kazandırılan ürünler sergilendi. Okul bahçesinde düzenlenen sergi törenine; Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri ve veliler katılım sağladı.

‘’ESERLERİMİZ EL EMEĞİ GÖZ NURU’’

Açılış töreninde konuşan projenin mimarı Emine Penbeten Adal Anaokulu Müdürü Nurbanu Çelik, ‘’Bugünkü sergimizde eTwinning ile Sıfır Atık projesi kapsamında hazırladığımız ürünleri sunuyoruz. Çocuklarımızın ve velilerimizin el emeği, göz nuru hazırladıkları projelerle güzel bir şey yapmaya çalıştık. Burada gördüğünüz tüm eserler geri dönüşümden kazandırılmıştır. Bu yüzden sizlerin beğenmesi biz ve çocuklarımız için çok önemli. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘’ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM’’

Törenin bir diğer konuşmacısı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, projede emeği geçen herkesi kutlayarak sözlerine başladı. Sıfır Atık Projesi’ni ilçede yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Danışmaz, ‘’Emine Penbeten Adal Anaokulumuzun gerçekleştirmiş olduğu ve Denizli’deki bir okulla ortaklaşa yürüttüğü eTwinning projesinin sergisi için bugün buradayız. Sıfır Atık Projesi kapsamında atık malzemelerden yapılan ürünleri birazdan göreceğiz. Bu projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, çok teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

‘’HER ETKİNLİKTE TOPLUMSAL SORUNLARA DOKUNUYORLAR’’

Sergide konuşan bir diğer isim ise Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Projeden dolayı okul yönetimini, velileri ve öğrencileri kutlayan Başkan Çetin, ‘’İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz her anlamda bölgedeki farkını ortaya koyuyor. Her gün yeni bir etkinlikle sosyal bir mesaj vererek toplumsal sorunlara dokunuyor. Ben bu nedenle nezdinizde kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu etkinliklerin ileride faydasını göreceğimize inanıyorum.’’ İfadelerini kullandı. Ayrıca yerel yönetim olarak eğitimin destekçisi olduklarını kaydeden Çetin, ‘’Ben okulumuzun bir velisi olarak projeye kullanmadığım bir pantolon bir de ayakkabı verdim. Yerel yönetim olarak da Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz buranın peyzajını ve bahçe düzenlemesini yaptı. Hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

‘’MİLYONLARCA LİRANIN ÇÖPE GİTMESİ ENGELLENİYOR’’

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy da törende bir konuşma gerçekleştirdi. İlçede eğitim alanında önemli bir yol kat edildiğini belirten Kaymakam Ünlüsoy, ‘’Bugün eğitimin en temel noktası olan anasınıfı öğrencilerinin yaptığı eserleri inceleyeceğiz. Geçen yıl Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin önderliği ile başlayan Sıfır Atık Projesi, ülkemizde her yıl milyonlarca liranın çöpe gitmesini engelliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önderliğinde birçok il ve ilçemizde önemli atılımlar gerçekleştirdik. Bugün de bir örneğini bu minik yavrularımızın eserleri ile görüyoruz.’’ dedi.

‘’KAPAKLI TRAKYA’NIN EN BÜYÜK İLÇESİ OLACAK’’

Kapaklı’daki nüfusun gelecekte kat ve kat artacağını söyleyen Kaymakam Ünlüsoy, ‘’Amacımız bu çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları. Bu anlamda devletimizin ilçemizdeki çalışmaları sürüyor. Devletimiz ilçemizde 10 adet okul inşaatını bitirmek üzere. Bu inşaatlar bittiğinde gelişen ilçemiz, Trakya’nın gelecekteki en büyük ilçesi olacak. Kurumlarımızın inşaatı bittiğinde 120 bin olan nüfusumuz, daha da artacaktır. En kısa sürede onları tamamlayıp sizlerin ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ilçe kaymakamı olarak hepinize teşekkür ediyorum.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı tamamlandı. Ardından sergiyi gezen protokol mensupları, proje çalışmaları hakkında Okul Müdürü Çelik’ten bilgiler aldı.