2015-2016 eğitim öğretim yılında Fen Bilimleri Okulları Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bölümleriyle Çorlu’da açılıyor. Fen Bilimleri Okulları eğitim kalitesiyle bölgedeki eğitim hayatına yenilikler getiriyor.

21.01.2015 tarihinde, Bayramoğulları Pastanesi’nde yapılan kahvaltılı basın toplantısında Fen Bilimleri Okulları Çorlu Kurucu Temsilcisi Adnan Gürler, okullarının eğitim anlayışı, hedefleri, ilkeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıya Fen Bilimleri Okulları Çorlu Koleji Yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“1000 ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE SAHİP OLACAK”
13.000 m2’lik arazide 12.500m2 kapalı alanı olan, 1000 öğrenci kapasiteli Fen Bilimleri Okulları Çorlu Koleji'nde, 42 adet derslik, yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, voleybol-basketbol sahaları, minyatür futbol sahası, tenis kortu, buz pisti, koşu parkuru, bale ve dans salonu, konferans salonu, kulüp odaları, yemekhane, amfi tiyatro, hayvanat bahçesi, çocuk mutfağı, tohum atölyesi, yaz ve kış bahçeleri, çocuk oyun parkı, fen ve teknoloji laboratuarı, olimpiyat sınıfları, bilgisayar dersliği, drama-müzik-resim-seramik-fotoğraf atölyeleri ve kütüphane bulunacak.

“EĞİTİMDE ÖNEMLİ BİR FARK YARATACAĞIZ”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Gürler, “Yaşam Yaratıcılarını Yetiştirme” görevinin büyük sorumluluğu ile yola çıktıklarını belirtti. Yaşam yaratıcıları fikrinin ise G.Petrov’un “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” romanında anlatılan, Finlandiya’daki dönüşüm ve değişim hareketini başlatan bir avuç insanın esin kaynağının Büyük Önder Atatürk ve Türk Milletinin mücadeleci ruhu olduğunu açıkladı. Toplum için çalışan bu güçlü insanların “Yaşam Yaratıcıları” olarak adlandırıldıklarını vurguladı. Gürler , “Hedefimiz; çok yönlü, donanımlı, araştıran, sorgulayan, çağdaş, evrensel değerlere sahip, özgüvenli, zamanı yönetebilen, çözüm odaklı, çevreye duyarlı, yabancı dilini etkin kullanabilen, spor ve sanatta yetkinliğe ulaşmış bireyler yetiştirmektir. Bu hedefler doğrultusunda Fen Bilimleri Okullarının kriterlerine uygun, alanında uzman ve deneyimli eğitim kadromuz, okulun sunduğu teknolojik altyapı ve bilimsel çalışmalar için sağlanan donanım ile eğitimde önemli bir fark yaratacağız.” dedi. Yıllardır dershanecilikteki deneyimi, kaliteyi, başarıyı ve disiplini Fen Bilimleri Okullarına taşımakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

“ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ”
Fen Bilimleri Okullarında, Köy Enstitülerinin kuruluş felsefesine dayalı, tanınmış kuramcı John Dewey’in oluşturduğu ilerlemeci eğitim felsefesinin temel alındığı açıklandı. Öğrenciyi merkeze alan, yenilikçi öğretim yaklaşımlarının birlikte kullanıldığı; öğrencilerin bilgiye ulaşmalarını sağlayan, yabancı dil, akademik başarı, sanat ve spor branşlarından en az birinde yetkinliğe ulaşmasının hedefliyoruz.

İngilizce dil eğitiminin Ortak Avrupa Çerçeve Planı(CEFR)doğrultusunda alanında uzman Türk ve yabancı öğretmenlerle yapılandırıldığı belirtildi. Avrupa Dil Portfolyosu kriterleri dil eğitiminde okuma-anlama, dinleme-anlama yazılı ve sözlü dil becerilerinin geliştirilmesi esas alınırken, dil eğitiminde iletişimsel yöntem ve kültürler arası yaklaşımın benimsendiği anlatıldı. Ayrıca ulusal ve uluslararası bazı üniversitelerle işbirliği yapıyoruz.

“SPOR VE SANAT ETKİNLİKLERİNE ÖNEM VERİYORUZ”
Fen Bilimleri Okullarında akademik başarıda olduğu gibi, sanat ve spor etkinliklerinin de, eğitimin önemli bir ayağını oluşturduğu belirtildi. Kolejde bulunan spor salonu, yüzme havuzu, müzik ve sanat atölyelerinin öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla aktif olarak kullanılacağı açıklandı. Öğrencilerin sanat ve sporda ürettikleri çalışmaların yarışmalar, sergiler, konserlerle okul içinde ve dışında düzenlenen organizasyonlarla sergileyeceğiz.

Fen Bilimleri Okullarında rehberlik ve psikolojik danışmanlık biriminin gelişimsel ve koruyucu rehberlik anlayışıyla bireyin zihinsel duygusal, sosyal, psikolojik, fiziksel bütün yönleriyle, en uygun gelişimi sağlayacak programlar uygulanacaktır.

Özetle; piyano çalabilen diş hekimi, basketbol oynayan tıp doktoru, resim yapan işletmeciler yetiştirmek istiyoruz.

Fen Bilimleri Okullarının eğitim sistemi, teknolojik altyapısı, sosyal etkinlikleri, spor ve sanat eğitimi, bursluluk sınavı, eğitim kadrosu ile ilgili bilgilendirme hizmetlerinin Fen Bilimleri Okulları Çorlu Koleji Tanıtım Ofisinden yürütülecektir.

Fen Bilimleri Okulları tarafından düzenlenen basın toplantısı, basın mensuplarına verilen kahvaltı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

corlu-fen-bilimleri-ozel-kolej corlu-fen-bilimleri-tekirdag