‘’Hayatı Paylaşmamıza Engel Yok’’ sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar, proje kapsamında eğitim verdiği 5. Sınıf öğrencileri ile birlikte Kapaklı Gazi İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı’nı ziyaret etti. Burada engelli kardeşleri ile bir araya gelen 5. Sınıf öğrencileri, yeni arkadaşlıklar kurarak onlara hediyeler armağan etti.

‘’OKULUN VE ÖĞRETMENİN AMACI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTMEKTİR’’

Gerçekleştirilen ziyarette Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Okul Müdürü Levent Akın ve Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar hazır bulundu. Gerçekleşen ziyarette sırasıyla Gazi Ortaokulu Müdürü Canan Çuvalcıoğlu ve Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın söz aldı. Projeyi başlatan Erkin Saçar’a, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’a ve projede yer alan 5. Sınıf öğrencilerine teşekkür eden okul müdürleri; engelli yaşamının zorluğuna dikkat çekti. Ardından proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Erkin Saçar, ‘’ 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında düzenlediğimi 'Sevgimizi Paylaşıyoruz' projesinde de söylediğim gibi Okulun, öğretmenin asıl amacı sadece bilgi kutuları yetiştirmek değil aksine öncelikli amaç çocuğu eğitmektir. Toplumsal olaylara karşı duyarlı olan, kendinde sorumluluk hisseden, bana ne lazım demeyen, aksine hayata, insanlara nasıl bir faydam dokunur diye dert edinen, dünyaya iyilik gözüyle, sevgiyle, umutla bakan nesiller yetiştirme gerekliliğidir.’’ dedi.

‘’BİZLER PEYGAMBER MESLEĞİ YAPIYORUZ’’

Okulun ve öğretmenin önemine değinen Saçar, ‘’Yine eğitimde Değerler Eğitimi dediğimiz ve öğrencilere kazandırılması istenen değerlerimiz vardır. “İyilik, Yardımseverlik ve İşbirliği, Sorumluluk Bilinci, Empati Kurma, Girişimcilik, Güven ve Özgüven” değerlerini öğrencilerimize yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamanın en doğru yol olacağını düşündüğüm için bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdim. Bunun dışında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur.” sözünden hareket ederek öğrencilerimle ve aileleriyle beraber el ele vererek bugün burada çocuklarımıza hediye edeceğimiz eğitim materyalleriyle bu pırıl pırıl, tertemiz çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlamayı amaçladık. Bizler eğitimciler olarak boş veremeyiz, umutsuz asla olamayız. Bizler topluma, ışık olacak, umut olacak, önderlik edecek kişileriz. Peygamberimiz şöyle buyurur: “Ben sadece öğretmen olarak gönderildim.” O halde bizler Peygamber mesleğini yapıyoruz, nesiller inşa ettiğimizi bir an olsun unutmamalıyız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÖĞRETMEN GELECEĞE MAYA ÇALAN ADAMDIR’’

Öğrenci yetiştirmenin incelikli bir iş olduğunu da vurgulayan Saçar, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’ Öğretmen, geleceğe maya çalan adamdır. Yüreği insan sevgisi ile dolu insanlar, öğretmenliği hakkıyla yapabilir ve geleceği inşa edecek, yüreği sevgi ile dolu nesiller yetiştirebilir. Bu niyetlerle dünyaya, insanlara sevgiyle ve iyilikle bakan, kendini sorumlu hisseden, toplumun sorunlarıyla dertlenen insanlar olmamız ve nesiller yetiştirmemiz dileğiyle diyor, saygılarımı sunuyorum.’’

BİRLİKTE OYUN OYNADILAR

Saçar’ın konuşmalarının ardından 5. Sınıf öğrencileri, özel öğrencilere eğitim öğretim materyelleri hediye etti. Yeni arkadaşları ile kaynaşan öğrenciler, ardından sandalye kapmaca ve basketbol gibi oyunlar oynadı. Gerçekleştirilen ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından noktalanırken minik öğrencilerin önümüzdeki günlerde sırasıyla Cumhuriyet İlkokulu, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu ve son olarak Yıldızkent Ortaokulu özel eğitim sınıflarını ziyaret edecekler.