Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, 2019 faaliyet raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre yıl içerisinde 143 kurs açan kurum, toplam 3 bin 18 kursiyere eğitim verdi. Yetkililer tarafından yapılan istatistiklere göre vatandaşların daha çok gelir getirici kurslara ilgi gösterdiği belirtildi.

‘Her yaşın eğitim hakkı, Halk Eğitim’de saklı’ sloganı ile harekete geçen Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, 2019 yılında da açtığı yüzlerce kurs ile binlerce kursiyere eğitim verdi. Özellikle 2019 yılında kadın kursiyerlerin kurslara daha çok ilgi gösterdiğini dile getiren yetkililer, geçtiğimiz yıla oranlar kurslara %60 oranında talep artışı olduğunu söyledi.

‘’EK GELİR GETİREN KURSLARDA ARTIŞ OLDU’’

2019’da en çok talep gören kurslar ise gıda alanında açılan aşçı çırağı ve pastacı çırağı kursu oldu. Bahçecilik alanında yeni açılan ceviz yetiştiriciliği ve mantar yetiştiriciliği kursları ise bir diğer ilgi gören kurslar oldu. Yetkililer tarafından yapılan istatistiklere göre, vatandaşların daha çok gelir getirici kurslara ilgi gösterdiği, hobi kurslarında ise ciddi azalmalar olduğu tespit edildi. Bunlara ek olarak atölye gerektiren kurslara da yoğun ilgi olduğunu dile getiren kurum yetkilileri, taleplere gelecek yılda daha çok cevap verileceğini dile getirdiler.

3 BİN 18 KURSİYER EĞİTİM GÖRDÜ

Kapaklı halkının talepleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini dile getiren yetkililer, gelecek yıl ön kayıtta bekleyen kursiyer sayısının eğitim alan kursiyerlerden az olmasını hedeflediklerini belirtti. 2019 yılı ile ilgili istatistiksel verileri de paylaşan kurum yetkilileri, yıl boyunca toplam 143 kurs açıldığını ve 3 bin 18 kursiyerin bu kurslarda eğitim gördüğünü söyledi.