Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da eğitim veren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, başlattığı hobi bahçesi projesi ile uygulamalı eğitimde çığır açtı. Okul sezonunun bitmesine rağmen hhobi bahçesini ziyaret eden öğrencilerin ilgisi ise velilerin ve okul yönetimini memnun etti.

Haziran ayı itibariyle tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı’da da okullar yaz tatiline girdi. Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nda ise hobi bahçesi ile ilgilenen öğrenciler, okullarına düzenli şekilde gelmeye devam ediyor. Ektikleri fidelerin meyve verdiğini gören öğrenciler emeklerinin karşılıklarını alıyor.

‘’9 ÇEŞİT ÜRÜN EKTİLER’’ 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bektaş, ‘’Öğrenciler toprakları çapaladı ve gübreledi, daha sonra domates, salatalık, biber, fasulye, kabak, patlıcan, çilek, karalahana ve mısır gibi yaklaşık 9 çeşit ürün ekerek suladı, bakımlarını yaptı. Bazen ayakkabılarını ve çoraplarını çıkararak yalın ayak toprağa giren öğrenciler, biber, salatalık gibi bazı sebzelerden ürün aldı ve bunları topladı. Kimi öğrenciler yaz tatilinde de okula gelerek bahçeleriyle ilgilenerek, büyüyen sebze ve meyvelerin gelişimini takip etti ve ürünlerin yetişmesini izledi.’’ dedi.

‘’1630 ÖĞRENCİ TOPRAĞA AYAK BASIYOR’’

Okulda okuyan her öğrencinin bahçe ile ilgilendiğini ve bu ilgiden memnun olduklarını kaydeden Müdür Bektaş, ‘’Her sınıfın bir fidanı olsun projesiyle öğrencileri pratik eğitime yönlendirmek istedik. Öğrencilerin beton yığınları içinde sürekli kitap defter karıştırarak değil de bu işi pratiğe dökme fikriyle başladık. Okulumuzdaki 42 sınıfımızın her birinin bir fidanı var. Okulumuzda eğitim gören 1630 öğrencimiz bu bahçelerde toprağa ayak basıyor, toprakta oynuyor. Öğrenciler bahçede vakit geçirdikleri zaman çok mutlu olmaktadırlar. Öğrencilerimizin sınıflarında saksı ve pamukta yetiştirdikleri, biber, domates, salatalık, fasulye, mısır, çilek, lahana gibi ürünleri ektik. Her öğrencinin toprağa eli değerek bu fideleri toprakla buluşturdu.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÇOCUKLARI TOPRAĞA ÇEKMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

Öğrencilerde doğal yaşam aşkını canlı tutmak istediklerini kaydeden Bektaş, ‘’Projemiz öğrenci merkezli bir proje. Öğretmenler de öğrencilerin başında onlara destek oldu. Öğrencilerimiz kendi elleriyle fidelerini dikti. Her gün okula gelişte, akşam çıkışta keyifle bahçede geziyorlar. Her sınıf kendi fidanına bakıyor, diğer arkadaşlarının fide ve fidanlarıyla kıyaslıyor. Ürünleri görüyor. Mevsimi olduğu için biberleri bir haftadır toplamaya başladık. Biberlerimiz oldu, domatesler büyüdü, kızaracaklar. Bahçemizde yetişen mısır fidelerimiz boyu 2,5 metreyi geçti. İlk senemiz olduğu için ürünlerimiz biraz az. Seneye daha çok olacak. Ondan sonraki sene her yer dolacak. Bu etkinliklerle toprağın anlaşılmasını hedefledik. Çağımız teknoloji çağı çocuklar cep telefonlarına, bilgisayarlara bağlı. Çocukları internet bağımlılığından toprağa çekmeyi hedefliyoruz. Bu amaçlarla çocukları toprakla buluşturduk. Gelecek eğitim öğretim yılında da imkanlar ölçüsünde sera kurmayı amaçladık.’’ Diye konuştu.

‘’ÖĞRENCİLER DE VELİLER DE BAHÇEDE OLMAKTAN MUTLU’’

Velilerin de projeden memnun olduklarını belirten Bektaş, ‘’Velilerimiz de projeyi çok beğenmekte ve bahçeyi görünce büyük şaşkınlık yaşamaktadırlar. Ekim ayı ile birlikte ana sınıfını öğrenci ve velilerimizle ; havuç, tere, maydanoz ve ıspanak gibi sebzeleri bahçeye ekmeyi planlıyoruz. Yazın okulumuzun yakınında ikamet eden öğrencilerimiz bahçeye gelip sebzelerin bakımını yapmakta ve yetişen ürünleri toplamaktalar. Öğrenciler bahçede olmaktan çok mutlu . Bu bahçesinin oluşumunda bizimle beraber çalışan okul aile birliği üyelerimize, velilerimize, okulumuzun tüm öğretmenlerine teşekkür ederim . Bahçede öğrencilerimiz çok eğleniyor ve çok güzel vakit geçiriyorlar.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.