Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Ahmet Temiroğlu, Saim Buyruk, İlyas Kum, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal, Makedonya’da Türkçe eğitim veren ve 1884 yılında Osmanlı döneminde Üsküp’te kurulan, Tefeyyüz Okulu’nu ziyaret etti.

Kardeş Okul çalışmaları kapsamında yapılan ziyarette ÇOSB ile Tefeyyüz Okulu arasında işbirliği protokolü imzalandı. 1884 yılında Osmanlı topraklarında açılan 6 okuldan biri olan ve şu anda faaliyetteki tek okul olan Makedonya Üsküp’teki Tefeyyüz Okulu hakkında bilgi alan ÇOSB Yönetimi memnuniyetlerini dile getirdi.

TEFEYYÜZ OKULU TARİHÇESİ

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Türkçe eğitim veren Tefeyyüz Okulu, bir asırdan daha uzun süredir ülkedeki Türklerin bilgi ocağı olma özelliğini sürdürüyor. Adını yükselme, ilerleme, feyz almaktan alan Tefeyyüz Okulu, kurulduğu 1884 yılından bu yana çok sayıda aydın yetiştirmiş bir okul olarak dikkati çekiyor. Tarih boyunca birçok kez adı değişen, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir süre eğitim hayatına ara veren Tefeyyüz Okulu, Makedonya’da Türkçe eğitimin asırlık çınarı olarak gösteriliyor. 1944 yılından bugüne kesintisiz Türkçe eğitim veren okulda, zorunlu derslerin tamamı Türkçe. İngilizce ve Makedonca’nın yanı sıra öğrenci ve velilerin talebine göre Fransızca ve Arnavutça dilleri de seçmeli ders olarak okutuluyor.