Kapaklı Gazetesi - İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak öğrencilerin yarı yıl tatilini kutladı.

Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının yarısına gelmiş bulunmaktayız. Bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıkan tüm öğrencilerimizin, bol bol dinlenip, kendilerine zaman ayıracakları İyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum. Kapaklımız’da vatandaşlarımızın sesi olmak adına bizlere iletilen sorunların en başında hastanelerimizin yetersizliğinden sonra, eğitim ve öğretimde yaşanan sorunlar iletilmektedir. Bu nedenle sorunları dile getirmek ve çözüm yolları aramak adına biz de daha iyi bir eğitim ve öğretimin ortaya çıkması için üzerimize düşeni yapmak için kollarımızı sıvadık.

‘’BAŞARIMIZ TÜRKİYE ORTALAMASINDA’’

Kapaklımızda yaklaşık 24.180 ilk ve ortaöğretim öğrencisi bulunmaktadır. Her yıl değişen (yapboz olan) eğitim sistemi öğrenci, öğretmen ve veliler sisteme adapte olamadan bir bakmışlar tekrar sistem değişmiş. Sonuç olarak 2018 yılı değerlendirmelerde, Türkiye eğitim kalitesi sıralamasında 137 ülke arasında 99.sırada olduğu görülmektedir. Geçen yıl, Kapaklımız’da öğrencilerimiz en son adı LGS olan sınava girdi ve ilçemizde 1 kardeşimizde bizleri gururlandırıp Türkiye birincisi oldu ve Türkiye’nin en iyi liselerinden birine girmeyi başardı. İlçemizde bulunan liselerimiz ve ilköğretim okullarımızın liselere ve üniversitelere yerleştirme durumları Türkiye ortalamasında olduğu görülmektedir.

‘’İLÇEMİZDE NİTELİKLİ LİSE BULUNMAMAKTA’’

Her geçen gün Türkiye ortalamasının üstünde nüfusu artan ilçemizde okul ve derslik sayısı yeterli olmadığından birçok okulumuzda tam gün eğitime geçilememiştir. Sabahçı ve öğlenci olarak ayrılarak eğitim ilçemizde devam etmektedir. Sabahçı olanlar 07:00 de güneş daha doğmadan okullara gitmekte, öğlenciler de 19:30 da okuldan çıkmaktadır. 6-7 yaşlarında ilköğrenimde olan öğrenciler için bu durum çok zordur. Ülkemizi 18 yıldır yönetenler her Eğitim sistemi değişikliğinde, bizleri de şaşırtacak şekilde isimler, sıfatlar ve tanımlamalarda bulmaktadırlar. En son liselerimizi nitelikli veya niteliksiz olarak ayırdılar. Bununla birlikte sitem/ müfredat değişimlerinden kaynaklı her yıl 300.000.000 kitap basılıp dönem sonlarında çöpe atılmaktadır. İlçemizde ‘Nitelikli Lise’ kategorisinde okul bulunmamaktadır. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında ilçemizde nitelikli lise olacak mıdır? Bu yıl 4+4+4 sistemine göre (8.sınıfta olup) LGS sınavına girecek çocuklarımız önümüzdeki yıl İlçemizde nitelikli lise ve liselerde eğitim öğretim görecekler mi? Tekli eğitim sistemine tam olarak ne zaman geçilecek?

‘’KAPAKLI HALK EĞİTİM MERKEZİ DEPREM RİSKİYLE BOŞALTILDI’’

Yerli ve yabancı bütün bilim insanları tarafından bölgemizde olacağı kabul edilmiş depremler, Kapaklımızda okullarımızın en büyük sorunlarının başında gelmektedir. En son İlçe Halk Eğiti Merkezinin binası deprem riski taşıdığından boşaltılmıştır. Olası büyük depremlere mevcut okullarımız hazır mıdır? Okul binaları için bir deprem risk analizleri yapılmış mıdır? Okullarımızda Deprem sonrası yaşanacak kargaşa ve acil durumlar için çalışmalar, planlamalar yapılmış mıdır? Eğer yapılmadıysa, öncelikli olarak olası büyük deprem için hazırlıklar yapılmalıdır!

‘’MADDİ DESTEK SAĞLANABİLİYOR MU?’’

İlçemiz Merkezi dışındaki mahalle ve köylerimizden taşımalı olarak ilçemiz, içindeki okullarına giden öğrencilerimize ulaşım için maddi destek sağlanabiliyor mu? Bulundukları mahallerinde okul olmadığından dolayı, farklı mahallelerdeki okullara zorunlu olarak gitmekte olan öğrencilerimize maddi ulaşım desteği sağlanamıyorsa eğer fırsat eşitliği adına Kamu tarafından sağlanması gerekmektedir. Birçok zorluğa rağmen, geleceğimiz olan çocuklarımızın önce iyi bir insan olması için, daha sonrada Eğitim ve Öğrenimini tamamlamaları amacıyla mücadele eden İlçemizin Eğitim camiasının değerli üyelerine ve velilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’