Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Çerkezköy TSO) ikinci dönem eğitimleri ‘Özgüven ve Hayır Diyebilmek’ konusuyla devam etti.

Çerkezköy TSO’nun kendi bünyesinde düzenlediği ve her alandan katılımcının ilgisine çeken eğitimleri devam ediyor. Seyyal Hacıbekiroğlu’nun anlatımlarıyla Çerkezköy TSO Konferans Salonunda gerçekleşen ‘Özgüven ve Hayır Diyebilmek’ eğitimi katılımcılar tarafından ilgi gördü.

‘’FAZLA SORUMLULUK STRES OLUŞTURUR’’

Özgüvenin tanımını yaparak eğitime başlayan Hacıbekiroğlu, “İnsanın kendinin farkında olması ve kendiyle barışık olma halidir. Çok fazla sorumluluk altında olmak, fiziksel görüntümüzle ilgili endişemiz, yetersiz enerjimiz, mesleki ilerleme ile ilgili duyduğumuz kaygı, iş tatminsizliği, dinlenme ve eğlenmeye vakit ayıramama stresi yaratan faktörlerdir ve özgüvensizliğin temelini oluşturur. Peki, biz bunlarla nasıl başa çıkacağız? Strese neden olan kaynağı bulmak ve stresin tanımını yapmak zaten çözümün yüzde 70 parçası oluyor. Gerçekten strese sebep olan şey ne? Öncelikle bunu bulmalıyız. Çoğu kez bizim kişilik özelliklerimiz aslında strese sebep oluyor” dedi.