Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy OSB tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Fonlarıyla Desteklenen “Doğru Olanı Yap, Belgelen” isimli projede son aşamaya gelindi.

Projenin sertifikalı iş gücünü artırmak için geliştirildiğini belirten yetkililer, projeye katılanların Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ÇOSBSBM)’nden belgeli meslek eğitimi alacağını ifade etti. ÇOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi, önümüzdeki aylarda Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yetkilendirilmesi sonrasında, Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak faaliyete geçecek.

“SEVİYE DÖRT VE BEŞİN REVİZYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Yürüttüğümüz bu proje kapsamında Tekstil Laborantı Seviye 4 ile Tekstil Laboratuvar Sorumlusu Seviye 5 Ulusal Meslek Standartları’nın revizyonu gerçekleştirilmiştir. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanan Ulusal Meslek Standartları, 25 Mart 2022 Tarihli ve 31789 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanmıştır.

Kaymakam Gürdal, öğretmenlerle toplantı gerçekleştirdi Kaymakam Gürdal, öğretmenlerle toplantı gerçekleştirdi

“TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNİ DESTEKLEYECEK”

Tekstil Sektörünün ve eğitim kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda revizyonu gerçekleştirilen Ulusal Meslek Standartlarının, mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edilen gerekli bilgi, beceri, tavır ve tutumları gösteren asgari norm olduğunu da ifade eden yetkililer, “ÇOSB tarafından revizyonu gerçekleştirilen Tekstil Laborantı Seviye 4 ile Tekstil Laboratuvar Sorumlusu Seviye 5 Ulusal Meslek Standartları, kişilerin yetkinliklerinin arttırılmasına önemli katkılar sağlayarak, tekstil sektörünün gelişimini destekleyecektir.

“KAPSAMININ GENİŞLETİLMESİ PLANLANIYOR”

Tekstil sektöründe yeni ufukları katılımcılarımızla birlikte keşfedip, uygulanmasını sağlayacağız. Kurulacak merkezimiz ile sektörümüzde sertifikalı işgücünün artırılması açısından önemli değerler yaratacağımıza inanıyoruz. Bu anlamlı proje ayrıca, yaratacağı çarpan etkisiyle de ülkemizin tekstil sektörünün altyapısını güçlendirecektir. Elde edeceğimiz uzmanlıkla tekstil dünyasına istihdam olarak da önemli katkılarda bulunabileceğiz.

İLK ETAPTA TEKSTİL SEKTÖRÜNDE HİZMET VERECEK

İlk etapta Tekstil sektöründe hizmet verecek olan ÇOSBSBM’nin kısa zamanda kapsam genişletmeyle farklı sektörlerde de mesleki belgelendirme hizmeti vermesi planlandığı belirtildi.