Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Eğitim İçin El Ele’ projesi kapsamında, Canbaz ailesinin yardımları ile Cumhuriyet İlkokulu’ndaki bir sınıf yenilendi. Hayırseverlerin yardımı ile donatılan ve yenilenen sınıf, 8 Ocak Cuma günü saat 10:00’da düzenlenen açılış töreni ile ilk öğrencilerini ağırladı. Yenilenmiş sınıflarında ilk kez adım atan minikler, mutluluğunu gizleyemedi.

‘’EN UFAK YARDIMI DAHİ ÖNEMSİYORUZ’’

Törende konuşan Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü Havran Kaya, ‘’Sene başından beri yenilenen onuncu sınıfımız. Eğitime yapılan en ufak yardımı dahi çok önemsiyoruz ve bunlara vesile olan hayırseverlerimizden Allah razı olsun diyoruz.’’ Dedi.

‘’HAYIRSEVERLERİMİZE MİNNETTARIZ’’

Programda konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ise hayırseverlere teşekkür ederek sözlerine başladı. İlçe Milli Eğitim Proje Ekibi olarak başlattıkları eğitim seferberliği projesinin etkili olduğunu kaydeden Müdür Danışmaz, ‘’Bugüne kadar yaptığımız tüm faaliyetleri ‘Eğitim İçin El Ele’ projesi kapsamında gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet İlkokulumuz da bugüne kadar sınıf yenilemek için çok çaba sarfetti. Bu konuda okul yönetimimize, öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Böylesine güzel bir sınıfı çocuklarımızın eğitimine kazandırdıkları için onlara çok minnettarız. Hayırlı olsun.’’ İfadelerini kullandı.

TABLO HEDİYE ETTİLER

Konuşmaların ardından kurdele kesim törenine geçilerek, sınıf eğitime açıldı. Çağı yakalayan teknolojik araç ve gereçlerle donatılmış yeni sınıflarını gören öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öğrenciler adına hayırseverlere bir kez daha teşekkürlerini ileten İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Canbaz ailesine teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca Okul Müdürü Kaya tarafından hayırseverlere, Merhum Necmi Canbaz’ın silüetinin yer aldığı bir tablo hediye edildi.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Gerçekleşen açılış törenine Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Beydoğan, Nevzat Çuvalcıoğlu ve Sıddık Aslan; Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Havran Kaya, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım gösterdi.