Kapaklı Gazetesi -  Kapaklı Genç Memur-Sen yönetiminin ilçede düzenlediği "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi sonuçlandı.

Proje kapsamında Kapaklı’daki lise okullarından 60 öğrenci Cengiz Aytmatov'un Gün Olur Asra Bedel, Ali Fuat Başgil'in Gençlerle Başbaşa ve Necip Fazıl Kısakürek'ün Çöle İnen Nur kitaplarını okuyup okudukları kitaptan hareketle kompozisyon yazdılar. Kapaklı Genç Memur-Sen İlçe Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

‘’BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM’’

Gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Kapaklı Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Erkin Saçar, ‘’Memur-Sen ve Genç Memur-Sen olarak bu yıl yurt genelinde düzenlediğimiz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda öğrencilerimize 3 kitap dağıttık ve bunlardan kompozisyon yazmalarını istedik. Öğretmenleri ile beraber 3 ay bu kitapları okuyarak istişareler neticesinde kompozisyon yazdılar. Bu kompozisyonlar neticesinde ilçemizde dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istedik. Normalde ilde dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilir fakat biz, düzenlediğimiz yarışmada birinci olan öğrencilerimizi gram altınla ödüllendireceğiz. İlçede ilk üçe giren öğrencilerimiz ise ilde yapılacak değerlendirmede ilçemizi temsil edecekler. İlde ilk üçe giren öğrenciler ayrıca ödüllendirilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, başarılarının devamını dilerim.’’ dedi.

TEBRİK ETTİ

Memur-Sen ve Genç Memur-Sen’i gerçekleştirilen bu proje için kutlayan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ise; ‘’Öncelikle sendika temsilcilerimizi böylesine anlamlı bir proje başlattıkları için tebrik ediyorum. İlçede öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanması için başlatılan bu projede bizleri gururlandıran çocuklarımızı da ayrıca tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.’’ dedi.

3 ESER OKUTULDU

İlçede genelinde düzenlenen projeye 4 okul ve 60 öğrenci katıldı. Cengiz Aytmatov'un ‘Gün Olur Asra Bedel’, Necip Fazıl Kısakürek'in ‘Çöle İnen Nur’ ve Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ gibi üç önemli eserin okutulduğu yarışmada ilçe birincilerine Genç Memur-Sen yönetimi tarafından gram altın ödül verildi.

DERECEYE GİRENLER

Gerçekleşen kompozisyon turnuvasında Çöle İnen Nur kitabında ilçe 1.si Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Düvenci, 2. Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selinay Aldemir ve 3.’sü  ise Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erkan Çelebi oldu. Gün Olur Asra Bedel kitabında ise 1.’lik Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ceren Nur Demiröz’ün oldu. 2. Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Düvenci ve 3. ise Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Necmiye Esma Özsayın oldu. Gençlerle Başbaşa kitabında dereceye girenler ise ilçe 1.si Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Düvenci, 2.’si Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ceren Nur Demiröz ve 3.’sü Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Baran Günay İnal oldu.