Kapaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen Bilgisayar İşletmenliği kursu 16 Temmuz’da başlıyor.

Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, yaz aylarında da ‘Hayat Boyu Eğitim’ kurslarını sürdürüyor. 16 Temmuz’da başlayacak olan Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursu için kayıtların başladığını belirten kurum, kurslara kayıt olmak isteyen vatandaşların http://kapaklihem.com/kursiyerkayit.aspx internet sitesinden online kayıt olabileceğini belirtti.

PROGRAMIN AMAÇLARI

Bilgisayar İşletmenliği kursunu bitiren bireylerin, kurs süresini tamamladıktan sonra; bilgisayar teknolojisinin temel kavramlarını kullanarak temel seviyede bilgisayar donanımlarını ve işletim sistemi bileşenlerini kullanması, güvenli internet siteleri ve e-posta yazılımlarını kullanarak e-posta işlemlerini yapması, kişisel verilerin güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirleri alması, kelime işlemci yazılımıyla belge oluşturarak menüleri ve ikonları kullanarak oluşturulan belgeleri düzenlemesi, elektronik tablolama yazılımı ile hesaplama tablosu oluşturması, oluşturduğu tabloları biçimlendirmesi, istenilen işe uygun içerik ve görsel bütünlük sağladığı dinamik sunular ve fotoğraf albümleri oluşturması amaçlanıyor.

İŞTE KURİSYELERDE ARANAN ŞARTLAR

Yapılan duyuruda kursa katılmak isteyen vatandaşlarda aranacak kriterler de belirtildi. Katılmak isteyen vatandaşların en az ilkokul mezunu olması, 13 yaşını tamamlamış olması, meslek gerektirdiği işleri ve yeterlilik yapacak ruhsal ve fiziksel özelliklere sahip olması gerekiyor.